GRAD POTPISAO UGOVORE S DVA NOVA INVESTITORA NA PODIMA: Otvora se 58 radnih mjesta

Industrieservice d.o.o. za gradnju i servis industrijskih pogona Šibenik izgradit će halu na parceli od 13 575 m2 na Gospodarskoj zoni Podi, te, sukladno investicijskom programu, u roku od tri  godine zaposliti 52 djelatnika u pogonu koji će proizvoditi  metalne strukture, kako stoji u kupoprodajnom ugovoru kojeg su jutros potpisali prokurist Industrieservice d.o.o. Mate Mijoč i gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić.

buric potpisivanje

Investitor je za navedenu parcelu uplato iznos od 67.848,00eura, te se ugovorom obvezao u roku od devet mjeseci, računajući od dana sklapanja ovog kupoprodajnog ugovora, pribaviti urednu građevinsku dozvolu za gradnju odnosno potvrdu glavnog projekta sukladno idejnom projektu i dobivenoj lokacijskoj dozvoli, te započeti s gradnjom. U roku od dvije godine računajući od dana sklapanja ovog kupoprodajnog ugovora gradnja hale treba biti dovršena, a investitor započeti s obavljanjem djelatnosti.

568a5eaa-2fc4-4dbe-b869-4461c794be68

Drugi ugovor potpisali su direktorica tvrtke Adria Libar d.o.o. za pružanje usluga u pomorskom prometu Renata Knežić Rak i gradonačelnik Željko Burić; radi se o parceli od  7.000 m2 čija vrijednost iznosi 35 000 Eur. Ugovorom se investitor obvezao u roku od osamnaest mjeseci, računajući od dana sklapanja ovog kupoprodajnog ugovora pribaviti urednu građevnu dozvolu za gradnju odnosno potvrdu glavnog projekta sukladno idejnom projektu i dobivenoj lokacijskoj dozvoli, te započeti s gradnjom. „U hali ćemo proizvoditi simulatore i opremu koja se koristi u obuci pomoraca i osoblja na platformama, proizvodit ćemo manje radne dizalice i simulatore za edukaciju u sferi protupožarne zaštite i to po ekološki prihvatljivim mjerama EU.“, kazala je direktorica Knežić Rak.

6327bd2b-b21b-4196-a373-c8d7973c78cd

U roku od trideset i šest mjeseci investitor bi trebao dovršiti gradnju i pribaviti urednu uporabnu dozvolu, te započeti s obavljanjem djelatnosti i zaposliti 6 djelatnika.

„Pored turističke priče, po kojoj Šibenik sve više biva prepoznat, uvijek ističem kako je malo i srednje poduzetništvo na našoj zoni Podi iznimno važno za daljnji razvoj našega grada. „Zdravi“ pogoni i, prije svega, proizvodna mjesta, neophodna su baza za povezivanje s našim sveučilišnim Studijem, a sve u cilju zadržavanja mladosti u Šibeniku, ali i privlačenja „mozgova“ iz drugih sredina.“, kazao je tijekom potpisivanja ugovora gradonačelnik Željko Burić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.