FOTO: SDP-ovci objavili ‘Knjigu laži, dezinformacija i obmana’ gradske vlasti

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Vijećnici SDP-a u šibenskom Gradskom vijeću Joško Šupe, Ivan Rajić i Anita Jakšić, osvrnuli su se na jučerašnju sjednicu koja je, poručuju, pokazala svu političku nekorektnost vladajuće nomenklature u Šibeniku. Smatraju, naime, kako je Gradsko vijeće postalo poligon vladajućih za uvrede i objede zbog čega su sastavili ‘Knjigu laži, dezinformacija i obmana’ aktualne gradske vlasti te je podijelili novinarima.

-Aktualni sat sve više postaje prostor u kojem gradonačelnik na krajnje drzak i nekulturan način na gotovo svako postavljeno pitanje oporbenih vijećnika iste vrijeđa i omalovažava. Neprimjereno je svaku diskusiju koja dolazi iz oporbe proglašavati štetnom za grad, a njene protagoniste protivnicima grada – poručio je SDP-ov Ivan Rajić navodeći kako je gradonačelnik Željko Burić omalovažio njegovog kolegu Šupu kada mu je rekao da kao diplomirani ekonomist ne zna što su investicije. Još gore se, prepričavaju, ponio dogradonačelnik Danijel Mileta koji je s klupe prijeteći prstom Ivanu Rajiću poručio: ‘Pazi što govoriš ovdje, ne možeš govoriti što god hoćeš’. Novinari koji su pratili jučerašnju sjednicu Gradskog vijeća, međutim, to nisu čuli jer su je prije završetka napustili.

sdp supe lazi (5)

-Nije korektno da gradonačelnik ovako šikanira i prijeti gradskim vijećnicima – ustvrdio je SDP-ov trojac te obećao kako će kada ponovno osvoje vlast u Šibeniku promijeniti Poslovnik Gradskog vijeća i uvesti mogućnost vijećničke replike na aktualnom satu.

-Želimo spriječiti gradonačelnika Burića da iza sebe ostavi ruševine kao što je to učinio u bolnici i to je jedini naš motiv. Ne vodi se računa o imovini grada Šibenika. Gradonačelnik spina i kontinuirano laže zbog čega smo sve njegove nelogičnosti i nebuloze sabrali u knjigu laži, dezinformacija i obmana – kazao je Šupe te nabrojao devet spornih tema.

sdp supe lazi (4)

 

– Otok Mladosti koji ide u stečaj, a gradonačelnik ne zna što tvrtka ima i po običaju ignorira umjesto rješava problem,  laž je da su investitori preuzeli dugovanje Otoka Mladosti kada je prema rješenju Trgovačkog suda u Zadru ta tvrtka i dalje dužna Jadranskoj banci,  engleski promotor Sound Channel na svojim web stranicama hvali se da kupuje otok Obonjan, nisu ispunili obvezu prema Ini i dostavili bankovnu garanciju od 4 milijuna kuna,  a pročelnik izjavljuje da nije siguran je li garancija izdana…Hipoteke s prostora TEF-a nisu skinute, a ako je riječ o grešci, kao što to gradonačelnik tvrdi, ona samo dokazuje da je Gradska uprava nemarna,  uvjeravalo nas se da TEF neće u stečaj kao i da je Grad najveći vjerovnik TEF-a, a prema izvatku financijskih izvješća vidljivo je kako Grad ima samo 28 posto ukupnih potraživanja. Na koncu uvidom u zemljišne knjige razvidno je kako Grad Šibenik nije vlasnik Trga Dražen Petrović, iako nas je gradonačelnik uvjeravao suprotno… – istaknuo je Šupe te zaključio kako njima cilj nije rušiti Burića već zaštita imovine Šibenika.

sdp supe lazi (2)

 

sdp supe lazi (1)


Pratite nas i na društvenim mrežama: