FOTO: SAJAM POSLOVA U DALMAREU: Profesorica hrvatskog jezika traži posao čistačice

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deveti Sajam poslova u Dalmare centru okupio je jutros brojne ponuđače poslova i, u nešto manjoj mjeri, nezaposlene. Svrha je sajma na jednom mjestu okupiti one koji posao nude i one koji posao traže i tako im omogućiti uvid u tržište rada te zahtjeve koje poslodavci postavljaju.

sajam poslova 11 140416

Svi su ponuđači na sajmu primali životopise i zainteresiranima pružali informacije o slobodnim radnim mjestima.

Najveća je gužva bila na štandu Medicinske škole  gdje su učenice mjerile tlak i šećer, a u ponudi su  bile i besplatna masaža te predstavljanje farmaceutskih proizvoda.

sajam poslova 7 140416

Nakratko se struci vratio i prvi čovjek Šibenika, gradonačelnik Željko Burić, izmjerivši tlak pročelnici svog Ureda, Ani Gojanović – Rakić.

– Školski – rekao je zadovoljno gradonačelnik.

sajam poslova 17 140416

Sajam je otvorio župan Šibensko – kninske županije, Goran Pauk, poručivši okupljenim posloprimcima i poslodavcima kako županija čini sve da potakne i usmjeri razvoj gospodarstva, a sve  ciljem bolje kvalitetnije egzistencije svih nas.

sajam poslova pauk 6 140416

Luka Petrina, predstojnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, istaknuo je da je ove godine do  31. ožujka nezaposlenost manja za pet posto nego lani u istom periodu te da zbog stanja na tržištu rada imamo razloga biti optimistični.

sajam poslova luka petrina 4 140416

-Čeka nas bogata i kvalitetna sezona. Traži se oko 1.500 djelatnika, a 500 ih je već zaposleno – zadovoljan je bio Petrina.

Ipak, opomenuo je ravnatelje četiri strukovne škole, koje školuju deficitarna zanimanja, što se nisu odazvali pozivu sudjelovanja na Sajmu.

Gradonačelnik Burić iskoristio je priliku da pozove sve obrtnike na sudjelovanje u  obilježavanju 950. godine Šibenika.

– Šibenik je od jedne negativne priče postao grad u kojem će  mladi ljudi moći naći posao i zasnovati obitelji. Uz turizam i visoko obrazovanje, vodimo brigu o gospodarstvu pa tako malo i srednje poduzetništvo čini 98.5 posto gospodarstva u  županiji. U gradu i županiji nezaposlenost je u kontinuiranom padu – kazao je gradonačelnik, pozvavši nezaposlene da razmisle o prekvalifikaciji kako bi si na taj  način mogli osigurati egzistenciju.

Gradonačelnik Burić i župan Pauk izrazili su zadovoljstvo zbog sretnog završetka priče oko TLM-a, čiji je stol upotpunio ponudu Sajma.

sajam poslova 6 140416

– Impol je kralježnica županijskog gospodarstva. Nova hrvatska Vlada  i lokalna i regionalna i lokalna samouprava uspješno su priveli priču TLM-a kraju – zaključio je župan.

sajam poslova 1 140416

Iako je u Dalmare centru bila prilična gužva, poslodavci nisu bili zadovoljni. Razgovarali smo s djelatnicima na različitim štandovima, a svi su složni u jednom: slab odaziv nezaposlenih na Sajmu.

sajam poslova 2 140416

Porazgovarali smo i sa Šibenčanima koji su posjetili sajam, a kao i poslodavci, složni su i oni: bez obzira na struku, spremni su prihvatiti posao van iste. – Situacija je takva da se mora prihvatiti svaka ponuda –

sajam poslova 10 140416

Josipa je  magistra kroatistike.

– Dvije godine sam radila u školi na zamjeni, a nezaposlena sam dva mjeseca jer se kolegica vratila s porodiljnog. Danas sam predala nekoliko životopisa. Magistra sam kroatistike i ne znam što bih radila u inozemstvu, možda predavala hrvatski jezik u njemačkoj školi – smije se Josipa dok predaje životopis za radno mjesto čistačice. – Što god da uleti, dobro je – zaključuje.

sajam poslova 8 140416

sajam poslova 3 140416

sajam poslova 4 140416

sajam poslova 12 140416

sajam poslova 13 140416

sajam poslova 15 140416

sajam poslova 19 140416

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.