FOTO: Majdi Ivandi u Zagrebu uručena godišnja nagrada za promicanje prava djece

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U Ministarstvu socijalne politike i mladih jučer su dodijeljene nagrade za iznimna postignuća u promicanju i zaštiti prava i interesa djece. Godišnja nagrada, kako smo ranije pisali, otišla je u ruke šibenske medicinske sestre Majde Ivande, voditeljice udruge ‘Izvor ljubavi’.

majda_ivanda_nagrada

Ivanda je pokrenula i osnovala Udrugu za disleksiju Šibensko-kninske županije „Izvor ljubavi“, u koju su aktivno uključeni roditelji djece s disleksijom grada Šibenika. S timom svojih suradnika ima dugogodišnja pozitivna iskustva u organiziranju stručnih susreta, seminara, predavanja, radionica, savjetovališta, kroz koje educiraju roditelje, prosvjetne djelatnike i cijelu lokalnu zajednicu u području pružanja pomoći djeci te iznalaženja učinkovitih načina snalaženja djece u složenom svijetu brojki i slova te drugačijih načina učenja.

U ljetnim mjesecima organizira jedinstvenu Ljetnu logopedsku školu. Isto tako, inicijator je i autorica brošure koju je izdala Udruga za disleksiju pod nazivom „Disleksija-teškoća-nadarenost“. Dobitnica je Plakete Šibensko-kninske županije i Nagrade grada Šibenika za humanitarni rad za dobrobit djece s disleksijom.

Dodjela Nagrade za promicanje prava djeteta održava se svake godine 20. studenoga, na dan kada su 1989. Ujedinjeni narodi usvojili Konvenciju o pravima djeteta, koju je Hrvatska prihvatila 1991. godine.
IZVOR: Ministarstvo socijalne skrbi


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.