11. Antifa festival u Puli bez novookupljenih šibenskih članova Antife

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Krajem tjedna, točnije 14. i 15. studenog, u Puli će se održati 11. Antifa festival. Iza festivala stoji Udruga Monteparadiso, festival uživa potporu Grada Pule, dok su partneri u projektu, između ostalih, Centar za mirovne studije. Projekte u sklopu festivala, pak, ‘Naslijeđe borbe’ i ‘Antifašistički dani’ podržavaju Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Zaklada ‘Kultura Nova’ te mnogi drugi.

Za razliku od Zagreba, gdje su nedavno sudjelovali u obilježavanju 76. godišnjice Kristalne noći i Međunarodnog dana borbe protiv fašizma i antisemitizma, članovi Antifa Šibenik ne putuju u Pulu, a razlog je, kako su nam rekli, financijske prirode.

Svejedno, dodajmo da su u dvodnevni festivalski program uvrštena brojna zbivanja od kojih izdvajamo okrugli stol i predstavljanje projekta ‘Nasljeđe borbe’, predavanje ‘Antifašizam i postjugoslavenski film’, ‘Žene protiv ženskih prava:jačanje desnice i njezine glasnogovornice’ te popratni, prigodni glazbeni program. Svi programi odvijat će se u prostorijama organizatora Udruge Monteparadiso.

 

 

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.