A I VI STE S NAMA IAKO VAS NIMA: Koncert za Tonija i Joška ove subote u kazalištu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Prošlo je već 10 godina od kad su nas napustila dva mlada šibenska tenora. Toni Grguričin i Joško Aras, otišli su u neka nova prostranstva. Tragičan događaj sve je potresao, a klapa Teuta i klapa Fortica, od tada, njima u čast, već desetu godinu za redom, organiziraju humanitarni koncert u HNK Šibenik. Ove godine koncert će se održati 29. studenog u HNK Šibenik s početkom u 20 sati.

Deset godina je prošlo od kad ih više nema. Deset godina mi se čini jako puno, a zapravo, kada se sve «jučer» dogodilo.

KREŠIMIR BATINICA: Toni Grguričin poginuo je 2005., prvi tenor klape Teute, a samo sedam mjeseci kasnije, od teške bolesti preminuo je Joško Aras, prvi tenor šibenske klape Fortice. Mi ih nećemo nikada zaboraviti, a jednom godišnje, njima u spomen, podsjetimo i ostale naše sugrađane. Oi su ostavili trag u kulturi našeg grada.

teuta_klapa1

Kao što smo na početku rekli, ovo je deseti humanitarni koncer u čast nikad prežaljenih Tonija i Joška. Pripremate li ove godine, nešto novo, drugačije?

KREŠIMIR BATINICA: Svake se godine trudimo da taj, za nas, a vjerujem i za mnoge druge, veličanstveni događaj prepun emocija, podignemo na još jedan novi , bolji, viši nivo. Trudimo se da svake godine bude drugačiji program. Ljestvicu si stalno podižemo. I ove godine prvi put nastupit će dama, naime Doris Dragović rado se odazvala.

Svake godine rado se odazivaju eminentni hrvatski glazbeni izvođači, kako bi i oni doprinijeli boljitku cjelokupne priče. Do sada su mnoga poznata imena prodefilirala kazalištem. Pokazuje li nam opet i ovaj događaj, kako se uvijek skupimo i pomognemo kada je potrebno.

KREŠIMIR BATINICA: Naše glazbene kolege doista su divni. Većina njih ne želi niti novčanu naknadu za putne troškove, već se od srca svaki put odazovu. Koncert je sam po sebi poseban, odnosno jedan tužan događaj, ali obojica su bili vedre i vesele osobe, pune duha. Obećali smo sami sebi, da ćemo jednom godišnje, sve podsjetiti, koliko su njih dvojica doprinijeli kulturi grada Šibenika. Svake godine iznenadimo publiku s nekim novim izvođačem. Hrvatske glazbene zvijezde prepoznale su kvalitetu i svrhu koncerta, a i samim tim pokazali su koliko su njih dvojica bili bitni i koliko danas nedostaju, pa nikad nije problem . Svake godine nam se pridruži novi izvođač, pa je tako i ove godine. Zaista nam to puno znači.

teuta_klapa

Koje će glazbene zvijezde ove godine nastupiti za Tonija i Joška?

KREŠIMIR BATINICA: Ove godine nastupit će klapa Iskon, Tomislav Bralić i klapa Intrade, Doris Dragović u klavirskoj pratnji Dean Kuzmanovski Alvarez, Marko Pecotić sa svojim gitaristom, klapa Kaše iz Dubrovnika, klapa Reful iz Splita sa legendarnim tenorom klape Ošjak, Tonči Miletić Gulin i klapa Sebenico. Na kraju koncerta svake godine klapa Teuta i klapa Fortica zapjevaju pjesmu koju je Duško Šarac napisao za Tonija i Joška, «Partili tenori».

Gdje se karte mogu kupiti?

KREŠIMIR BATINICA: Ulaznice se mogu kupiti na blagajni kazališta i u caffee baru «Žveljarin». 100 kuna iznosi karta partera i prvog i drugog mjesta u loži, a za ostala sjedeća mjesta karta iznosi 80 kuna.

 

 

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.