Palo i troje nabavljača izvan zatvora

Zatvorski službenik (51) i zatvorenik (30) u šibenskom zatvoru organizirali dilerski lanac

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U suradnji sa zaposlenicima Zatvora u Šibeniku i u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Šibeniku, kriminalisti PU šibensko-kninske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom, 30-godišnjakom, 26-godišnjakinjom, 32-godišnjakom i 36-godišnjakom zbog sumnje da su počinili kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, te nedozvoljenog posjedovanja, nabave i izrade oružja ili eksplozivnih tvari.

Istragom je utvrđeno kako se 51-godišnjak, kao zaposlenik Ministarstva pravosuđa i uprave, Zatvora u Šibeniku, od 1. svibnja do 22. kolovoza, dogovorio sa 30-godišnjakom koji izdržava zatvorsku kaznu, da će mu dostavljati drogu u zatvor radi daljnje preprodaje, a s namjerom pribavljanja protupravne imovinske koristi za obojicu.

Nadalje je utvrđeno kako je 30-godišnji zatvorenik preko mobilnih telefona komunicirao s ostalih troje prijavljenih od kojih je nabavljao drogu. Nakon što bi 30-godišnjak dogovorio nabavu droge ili mobilnog telefona, troje prijavljenih bi na širem području Šibenika dostavljalo sve naručeno 51-godišnjaku koji bi, kao zaposlenik Zatvora u Šibeniku, sve unio u prostorije zatvora i u najpogodnijem trenutku predao 30-godišnjaku.

U ukupno devet utvrđenih situacija u kojima je unio drogu i mobilne telefone u zatvor, 51-godišnjak je zatražio i ukupno dobio 13 tisuća kuna.

Tijekom trajanja kriminalističkog istraživanja u prostorijama Zatvora u Šibeniku obavljene su pretrage spavaonica zatvorenika. U pretragama je kod 30-godišnjaka, kao i kod drugih zatvorenika, pronađeno i privremeno oduzeto 15,3 grama hašiša, 2,9 grama marihuane, pet ‘jointa’, 18 tableta te šest mobilnih telefona s pripadajućim punjačima.

Nadalje, pretragom obiteljskih kuća i stanova svih osumnjičenika pronađeno je i oduzeto 9,5 grama bruto težine marihuane, digitalna vaga, 60.100 kuna, 750 eura, automatska puška kalibra 7,62×25 sa spremnikom i 118 komada streljiva te poluautomatski pištolj kalibra 7,62×25 s tri spremnika i 45 komada streljiva.

Svi osumnjičeni su, osim 30-godišnjaka koji se nalazi na izdržavanju kazne zatvora, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske uz kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.


Pratite nas i na društvenim mrežama: