Umjesto statusa do pet godina zatvora

Vodičanin (71) ministarstvu poslao krivotvorine kako bi on i supruga dobili status branitelja

FOTO: Nino Milin

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je podiglo pred Općinskim sudom u Šibeniku optužnicu protiv 71-godišnjeg hrrvatskog državljanina zbog počinjenja kaznenog djela krivotvorenja isprave

Odvjetništvo ga tereti da je 10. i 11. lipnja 2019. u Vodicama i Zagrebu, nadležnom ministarstvu uputio poštom zahtjeve za priznanje statusa branitelja iz Domovinskog rata i ostvarivanja prava iz Zakona o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji za sebe i za svoju suprugu, te je uz zahtjeve, u svrhu dokaza sudjelovanja u Domovinskom ratu i obrani Republike Hrvatske, priložio raznu dokumentaciju znajući da su u njoj navedeni neistiniti podaci.

Tereti ga se da je priložio dokumentaciju koju nisu izdala tijela koja su u njima naznačena  te da ju nisu potpisale i ovjerile osobe i ustanove naznačene kao potpisnici, a što je otkriveno obradom tih zahtjeva i provjerama vjerodostojnosti dokumentacije u nadležnom ministarstvu.

Za krivotvorenje dokumentacije Kaznenim zakonom propisana je kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.