Sumnja se na namjerno paljenje

VIDEO Požar kod Jadrtovca lokaliziran, vatrogasci ostaju dežurati cijelu noćFoto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Županijski centar 112 u 14.22 sati dobio je dojavu o izbijanju požara otvorenog prostora na području Jadrtovca.

NOVO 20.07 sati

Požar je lokaliziran u 18.20 sati, a izgorjelo je oko deset hektara trave, niskog raslinja, borove šume i vinove loze.

– Požar je lokaliziran, ali zbog jakog vjetra potrajat će dok bude ugašen. Na terenu će cijelu noć dežurati vatrogasci – kazali su nam u Centru 112.

18.15 sati

Tri požara u samo 24 sata izbila su na području Jadrtovca. Požar, koji bi do večeri trebao biti lokaliziran, na tlu gasi 35 vatrogasaca, koji će uz požarište dežurati cijelu noć.

– Mi sumnjamo da su svi ovi požari, koji nastaju na ovom području i na području Danila – namjerno paljeni. Nadležne službe rade na tom dijelu i nadam se da ćemo jednog dana doći do samog počinitelja. Jer svi ovi troškovi, kako na biljnom svijetu tako i troškovi gašenja, su veliki, izjavio je županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić za HRT.

 

17.10 sati

Požar kod Jadrtovca još uvijek nije lokaliziran, a izgorjelo je oko 10 hektara trave, niskog raslinja, borove šume i oko 500 do 600 vinovih loza, saznajemo u Županijskom centru 112.

– U gašenju je pomagao i kanader koji je otišao u 17.04 sati. Kuće nisu ugrožene, a vatrogasci su i dalje na terenu – kazali su nam.

 

NOVO 16.29 sati

Požar kod Jadrtovca gase vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Šibenika te DVD-ova iz Šibenika, Grebaštice, Brodarice, Perković, Primošten, Zaton, Bilice i Zablaća. U gašenju pomaže i kanader.

 

NOVO 15.42 sati

– Na terenu je 29 vatrogasaca s 11 vozila, a zatražena je i pomoć kanadera. Zahvaćena je površina 300 puta 150, a isključen je i dalekovod te su tako žitelji Jadrtovca i Žaborića bez električne energija – kazali su nam u Centru 112.

Kako doznajemo od dežurnog operatera, kuće nisu ugrožene.

 

RANIJE 

Na intervenciju su upućeni vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Šibenik. Za sada drugih informacija nema.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.