Proteklog tjedna u Županiji 10 prometnih nesreća

U Ružiću uhvaćen 43-godišnji vozač s 2,08 promila alkohola u krvi

Foto: Ilustracija
Pratite nas i na društvenim mrežama:

U nedjelju, 24. siječnja, pola sata iza ponoći u mjestu Ružić, zatečen je 43-godišnjak da pod utjecajem alkohola upravlja osobnim automobilom Volkswagen šibenskih registarskih oznaka. Tom prilikom mu je izmjerena koncentracija od 2,08 promila alkohola u organizmu. Vozač je zadržan do otriježnjenja, a protiv njega će biti podnijet Optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Šibeniku, priopćava Policijska uprava šibensko-kninska.

Inače, prema statističkim pokazateljima u cestovnom prometu u proteklom tjednu, od 18. do 24. siječnja, na području Policijske uprave šibensko-kninske dogodilo se 10 prometnih nesreća, od kojih tri s lakše ozlijeđenim osobama i sedam s materijalnom štetom. 

Analizom uzroka ovih prometnih nesreća utvrđeno je da su najčešće greške sudionika, odnosno okolnosti koje su prethodile događanju samih prometnih nesreća, u devet slučajeva bile nepropisna brzina, a u jednom slučaju nepoštivanje prednosti prolaska.  

U proteklom tjednu je utvrđeno i sankcionirano ukupno 208 prekršaja, od kojih 60 za nepropisnu brzinu, 38 za nekorištenje sigurnosnog pojasa, 28 za nepropisno uključivanje i isključivanje i devet za upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola. Pritom je iz prometa isključeno 14 vozača i šest vozila.

Stoga je Policijska uprava Šibensko-kninska pozvala vozače da poštuju prometne propise,  posebno kroz ograničenja brzine i korištenje sigurnosnog pojasa te da ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga.


Pratite nas i na društvenim mrežama: