U Kistanjama pala dva švercera s 340 kilograma duhana. Robu su skrivali u tuđim kućama

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Kninska policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom i 24-godišnjakom koje sumnjiči za nedozvoljenu trgovinu duhanom, zbog čega će protiv obojice Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku biti podnijete kaznene prijave, priopćili su iz Policijske uprave šibensko-kninske.

Postupajući po ranije prikupljenim saznanjima, 23. siječnja u Kistanjama su po nalogu Županijskog suda u Šibeniku, pretražene obiteljske kuće 39-godišnjaka i 56-godišnjakinje. Tom prilikom policajci su u kući 39-godišnjaka pronašli i oduzeli 327 kilograma sitno rezanog duhana nepoznatog porijekla i bez markica Ministarstva financija. Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni 34-godišnjak, nakon što je 20. siječnja u Bjelovaru neovlašteno nabavio pronađeni duhan pohranio u kuću 39-godišnjaka s namjerom njegove daljnje prodaje, iako mu je bilo poznato da je promet takve robe zabranjen.

Po nalogu Županijskog suda u Šibeniku, istoga dana u Kistanjama je pretražena i obiteljska kuća 56-godišnjakinje, gdje je pronađeno i oduzeto 15,7 kilograma sitno rezanog duhana nepoznatog porijekla i bez markica Ministarstva financija i digitalna vaga s vidljivim tragovima duhana. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni 24-godišnjak 21. siječnja u Benkovcu kupio 20 kilograma rezanog duhana koji je pohranio u šupu u sklopu kuće 56-godišnjakinje. Osumnjičeni je pronađeni i oduzeti duhan također nabavio radi daljnje prodaje na tom području.

-Protiv vlasnika kuća i šupa u kojima je pronađen duhan policija neće pokretati postupak jer tvrde da nisu znali za sakriveni duhan koji su šverceri, bez njihovog znanja, pohranili u njihove objekte, kazala je Marica Kosor, glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske.


Pratite nas i na društvenim mrežama: