Trojac iz Vodica osumnjičen za nedozvoljeno posjedovanje oružja

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U Policijskoj postaji Vodice dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom, 39-godišnjakom i 41-godišnjakom osumnjičenim za po jedno i 35-godišnjakom osumnjičenim za dva kaznena djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Utvrđeno je da je osumnjičeni 25-godišnjak, za sada neutvrđen način, nabavio tri poluautomatske puške sa pripadajućim streljivom, od kojih je tijekom studenoga dvije puške prodao osumnjičenom 35-godišnjaku, koji je jednu pušku dalje prodao osumnjičenom 41-godišnjaku.

Tijekom kriminalističkog istraživanja po nalogu Županijskog suda u Šibeniku pretražena je obiteljska kuća osumnjičenog 25-godišnjaka, gdje je pronađena jedna poluautomatska puška i 529 komada streljiva, dok je pri pretrazi osumnjičeni 41-godišnjak dragovoljno predao kupljenu poluautomatsku i 90 komada streljiva.

Nadalje je utvrđeno da je osumnjičeni 35-godišnjak 14. studenoga drugu poluautomatsku pušku prodao osumnjičenom 39-godišnjaku, koja je puška pretragom njegove kuće pronađena i uz 32-komada streljiva osumnjičenom oduzeta.

Protiv osumnjičenih će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

 

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.