Sumanute prijetnje Šibenčanina (58): ‘Imam polovni kalašnjikov. Pucat ću sa zgrade kada bude puno turista’

Šibenčanina starog 58 godina Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku sumnjiči za dva kaznena djela prijetnje. On je, naime, prije pet dana nazvao ministarstvo nezadovoljan procedurom rješavanja svog zahtjeva prijetio zaposlenici koja mu se javila kazavši kako u kući ima spremno 30 okvira municije i polovni kalašnjikov.

– Popet ću se na zgradu i pucati po svima koji me budu provocirali, a to ću morati napraviti kada bude puno turista u grada – poručio je službenici.

Tužitelji sumnjaju da je istog dana zaposleniku tog ministarstva, koji ga je nazvao u povodu ranijeg poziva i izrečenih prijetnji, ponovio da u kući ima spremnu municiju i kalašnjikov te da će njihovom pravniku izvjesiti srpsku zastavu na kuću, kao i da ima oružje i mora nekog ubiti.

Njegove riječi su kod oboje zaposlenika navedenog tijela izazvale osjećaj straha i uznemirenosti. Nakon što je 58-godišnjak ispitan, sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku predloženo je određivanje istražnog zatvora što je sudac istrage prihvatio i odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Nezadovoljni Šibenčanin (58) pritvoren zbog prijetnji državnim službenicima

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.