Šibenski policajci educirali djelatnike Zavoda za zapošljavanje kako prepoznati trgovinu ljudima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U sklopu preventivne akcije ‘Zajedno’ šibenska Policijska uprava nastavlja s provođenjem daljnjih preventivnih aktivnosti u borbi  protiv trgovanja ljudima,s ciljem obavještavanja javnosti o riziku, te informiranja i educiranja građana o ovom problemu.

Tim povodom jučer, 13. studenoga su u Područnom uredu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Šibenik, Ispostavama u  Kninu i Drnišu, policijski službenici, educirali stručne savjetnike Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, s ciljem njihove daljnje uloge  multiplikatora, odnosno njihove daljnje edukacije nezaposlenih osoba s kojima kontaktiraju u svojem radu,  i to prvenstveno radi informiranja o prepoznavanju situacija trgovanja ljudima, načinima prevencije i zaštite potencijalnih žrtava, posebno žena i mladih.

Također s ciljem senzibiliziranja i informiranja građana o opasnostima trgovanja ljudima u prostorijama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Šibenik i pripadajućih Ispostava Vodice, Drniš i Knin će u narednom periodu biti informirane i educirane nezaposlene osobe i to putem popunjavanja informativnih upitnika i dijeljenjem letaka.

Ova edukacija se provodi u sklopu kampanje „Dvije djevojčice“ koja ima za cilj osvještavanja rizika kojem su izložene mlade osobe, koje su privlačnim ponudama o zaposlenju ili iz nekih romantičnih razloga odlučile putovati u druge zemlje. U Hrvatskoj kampanju provodi CESI u suradnji s Veleposlanstvom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, Ministarstvom unutarnjih poslova, Pravobraniteljicom za ravnopravnost spolova i Uredom Vlade RH za ljudska prava i prava nacionalnih manjina.

Tijekom edukacije djelatnicima Zavoda je predstavljena preventivna akcija Ravnateljstva policije „ZAJEDNO“, koja je komplementarna s ciljevima kampanje „Dvije djevojčice“ te snažno usmjerena na sprječavanje svih oblika kriminaliteta trgovanja ljudima.


Pratite nas i na društvenim mrežama: