Šibenčanin (49) prešutio ‘doživljaj’ iz Njemačke i prijevarom došao do vozačke

Policija će Općinskom državnom odvjetništvu kazneno prijaviti 49-godišnjaka koji je na prijevaru ishodio vozačku dozvolu, izvijestili su iz Policijske uprave šibensko-kninske.

Kriminalističkim istraživanjem nad 49-godišnjakom osumnjičenim za ovjeravanje neistinitog sadržaja utvrđeno je da mu je 15. svibnja u Njemačkoj policija oduzela važeću hrvatsku vozačku dozvolu, zbog prometnog prekršaja vožnje u alkoholiziranom stanju. Nakon toga se vratio u Hrvatsku i 24. svibnja u Policijskoj postaji Šibenik prijavio gubitak te vozačke dozvole, iako je znao da raniju vozačku nije izgubio. Time je doveo u zabludu nadležno tijelo, koje mu je izdalo zapisnik o prijavi nestanka vozačke dozvole na temelje koje je napravio novu vozačku dozvolu.

Kada je polliciji stigla obavijest njemačkih kolega bilo je jasno da je 49-godišnjak počinio kazneno djelo i, na kratki rok, prevario sustav.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.