Rezultat blic akcije šibenske policije: Trećina vozača prekoračila dozvoljenu brzinu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U jučer provedenoj ciljanoj akciji u kojoj je policija od podne do 17 sati provjeravala brzinu kretanja na šibenskim prometnicama kontrolirano je 115 vozila među kojima je 38 vozača prekoračilo ograničenje brzine, četvero nije koristilo pojas, a troje je koristilo mobitel tijekom vožnje.

Kako je akcija trajala samo pet sati i bila najavljena u medijima, statistički pokazatelji akcije, u odnosu na broj kontroliranih vozila, upućuje na činjenicu da je imala preventivan karakter. Osim preventivnog, akcija je imala i represivan karakter na što upućuje broj utvrđenih prekršaja, posebno ciljanih prekršaja, jer i represija je vid prevencije u odnosu na neodgovorne sudionike u prometu.

Iz Policijske uprave šibensko-kninske upozoravaju vozače da pri vožnji poštuju prometne propise kroz ograničenja brzine, da ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga, da koriste sigurnosne pojaseve i zaštitne kacige i da tijekom vožnje ne koriste mobitele,  jer samo odgovorno ponašanje je jamac sigurnosti u prometu.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.