Neovlaštena proizvodnja i promet drogama

Podignuta optužnica protiv šibenskog dilera kojem su u stanu našli više od tri kilograma drogaFoto: Ilustracija
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv 33-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenja kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, priopćeno je iz DORH-a.
Tereti ga se da je je 15. prosinca 2019. u svom stanu u Šibeniku u cilju daljnje prodaje konzumentima držao tvari koje se nalaze na Popisu droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga.

‘Tereti ga se da je kod sebe imao drogu marihuanu u ukupnoj količini od 525,89 grama koja je bila pakirana u manje težinske jedinice, i to: 6,69 grama u plastičnoj kutiji, te u PVC vrećicama količine od 4,00 grama, 469,7 grama i 45,5 grama; drogu hašiš u količini od 7,22 grama; drogu amfetamin, tzv. speed u PVC vrećicama u količini od 27,65 grama, 36,35 grama, 37,29 grama, 37,33 grama, 37,83 grama i 0,98 grama, te u plastičnoj kutiji još 1492,6 grama, drogu amfetamin tzv. ecstasy, i to trinaest tableta fluorescentno zelene boje i deset tableta sivo plave boje. Navedenu drogu su, uz digitalnu vagu za precizno mjerenje, na kojoj su pronađeni tragovi amfetamina i tetrahidrokanabinola (THC), i 25 nagorjelih, ručno rađenih cigareta koje sadrže marihuanu i metalnu žlicu s drogom amfetamin tzv. speed u količini od 5,97 grama, pronašli policijski službenici prilikom pretrage i oduzeli mu ju’, priopćeno je iz DORH-a.

U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.


Pratite nas i na društvenim mrežama: