Neovlaštena proizvodnja i promet drogama

Podignuta optužnica protiv šibenskog dilera kojem su u stanu našli više od tri kilograma drogaFoto: Ilustracija
Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv 33-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenja kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, priopćeno je iz DORH-a.
Tereti ga se da je je 15. prosinca 2019. u svom stanu u Šibeniku u cilju daljnje prodaje konzumentima držao tvari koje se nalaze na Popisu droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga.

‘Tereti ga se da je kod sebe imao drogu marihuanu u ukupnoj količini od 525,89 grama koja je bila pakirana u manje težinske jedinice, i to: 6,69 grama u plastičnoj kutiji, te u PVC vrećicama količine od 4,00 grama, 469,7 grama i 45,5 grama; drogu hašiš u količini od 7,22 grama; drogu amfetamin, tzv. speed u PVC vrećicama u količini od 27,65 grama, 36,35 grama, 37,29 grama, 37,33 grama, 37,83 grama i 0,98 grama, te u plastičnoj kutiji još 1492,6 grama, drogu amfetamin tzv. ecstasy, i to trinaest tableta fluorescentno zelene boje i deset tableta sivo plave boje. Navedenu drogu su, uz digitalnu vagu za precizno mjerenje, na kojoj su pronađeni tragovi amfetamina i tetrahidrokanabinola (THC), i 25 nagorjelih, ručno rađenih cigareta koje sadrže marihuanu i metalnu žlicu s drogom amfetamin tzv. speed u količini od 5,97 grama, pronašli policijski službenici prilikom pretrage i oduzeli mu ju’, priopćeno je iz DORH-a.

U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.