Poznata i cijena transporta

Pod istragom Bugarin (53) uhićen kod Knina u pokušaju šverca migranata do Italije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku provest će istragu protiv 53-godišnjeg Bugarina uhićenog kod Knina, kojeg sumnjiči za pokušaj šverca više migranata iz Bosne i Hercegovine preko Hrvatske do Italije. Sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Sumnjiči ga se za kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma za koje je propisana kazna od tri do 12 godina zatvora.

Kako navode u priopćenju iz DORH-a, osnovano se sumnja da je okrivljeni 53-godišnjak kazneno djelo počino 30. rujna, na području Knina, u namjeri da za novčanu naknadu od tri tisuće eura i drogu heroin u vrijednosti od 200 eura, migrantima koji su došli s područja Bosne i Hercegovine pomogne u nezakonitom prolasku preko područja Republike Hrvatske i odlasku na područje Republike Italije. Sumnjiči ga se da je u tovarni prostor bez prozora, ventilacije, sjedala i sigurnosnih pojaseva kombi vozila austrijskih nacionalnih oznaka, koji nije namijenjen prijevozu osoba, primio više migranata te se uputio u smjeru granice Republike Hrvatske prema Republici Italiji, pri čemu su ga u Kninu zaustavili policijski službenici.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.