Pilot Airtractora uočio požar kod Radonića dok je njegov kolegao gasio buktinju na Benkovačkoj cesti

Ilustracija
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Požar koji je jučer oko 14 sati buknuo kod Benkovačke ceste lokaliziran je dva sata kasnije zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca, ali i Airtractorima koji su za nepunih sat vremena na požarište izbacili oko dvadesetak vodenih bombi, izvijestili su iz Ministarstva obrane, čime se broj intervencija u kojima su sudjelovale Zračne snage popeo na 16 u Šibensko-kninskoj županiji.

Zračne snage iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH sudjelovale su jučer u gašenju još tri požara s ukupno pet protupožarnih aviona.

Naime, sve ih je uočio pilot Airtractora koji se nalazio na protupožarnom izviđanju, pa je odmah krenuo u akciju. Prvo je gasio požar kod mjesta Radonić – Nakići kod Drniša, zatim na području Lećevice- Kapetanovići u zagorskome dijelu Splitsko-dalmatinskoj županiji te na požarištu Biokovo – Kamenik.

Na požarište na Biokovu upućene su i dodatne snage i to dva kanadera.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone, zračne su snage do jučer sudjelovale u gašenju 52 požara, od čega 17 u Zadarskoj, po 16 u Splitsko-dalmatinskoj i Šibensko-kninskoj te po jedan u Dubrovačko-neretvanskoj, Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji.

Uz gašenje požara, provedeno je i 49 protupožarnih izviđanja sa protupožarnim avionima u županijama priobalja, dok je tim besposadnih zrakoplovnih sustava za rano otkrivanje požara bio angažiran 11 puta.

(FOTO: HRZ)


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.