PALI KAPITALCI NA GARDENU: Ulična vrijednost zaplijenjene droge i do 800.000 kuna

Šibenska policija privela je četiri osobe koje sumnjiči za preprodaju droge na popularnom, neto završenom, The Garden festivalu u tišnjanskoj uvali Rastovac.

policija droga 4

policija droga 8

policija droga 3

Kako je na današnjoj konferenciji za medije istaknuo Ivica Kostanić, načelnik PU šibensko-kninske, na festivalu je policija zatekla 31-godišnjeg Hrvata, 27-godišnjaka, 28-godišnjaka i 32-godišnjaka iz Velike Britanije u preprodaji droge. Sva četvorica su pritvorena, određenim je istražni zatvor te im prijeti kazna zatvora od jedne do 12 godina.

policija droga 7

Osim toga, policijski službenici ispisali su 17 prekršajnih prijava i to 12-orici stranih državljana i petorici Hrvata zbog posjeda manje količine droge.

Tijekom ove policijske akcije na The Gardenu ukupno je zaplijenjeno 315 komada ecstasija, 621 gram praha ketamin, 701 gram kristala MDMA, 9,2 grama marihuane, 1,4 grama hašišta te nešto sitno speeda i kokaina.

Načelnik Kostanić istaknuo je kako je u svim slučajevima bila riječ o sintetičkoj drogi, takozvanoj party drogi ili ‘dizalicama’ koje su karakteristične za događanja poput festivala elektronske glazbe.

policija droga 1

policija novac 1

 

policija droga 6

Vrijednost oduzete droge procjenjuje se na novčani iznos od 480.000 kuna, dok bi ulična vrijednost oduzete droge bila i do  800 tisuća kuna! 

Osim droge, kod tišnjanskih ‘kapitalaca’ pronađeno je i 468 tisuća kuna, 130 eura i gotovo četiri tisuće funta koje potječu od ilegalne preprodaje droga.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.