A nije da nisu bili upozoreni

Niti najavljena akcija kontrole brzine za 32 vozača nije bila dovoljno upozorenje

Policijski službenici kaznili su 36 prekršitelja prometnih propisa tijekom najavljene petosatne akcije nadzora kršenja ograničenja brzine.

Akciju su proveli u ponedjeljak od 16 do 21 sat na cijelom području Policijske uprave šibensko-kninske, a u njoj su zaustavili 88 vozila. Najveći broj kažnjenih, njih 32, vozili su nepropisnom brzinom, a utvrđena su i dva prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te po jedan prekršaj nepropisnog pretjecanja i nepropisnog parkiranja. U sklopu akcije je kontrolirano ukupno 95 osoba.

– I pored opetovanih upozorenja i najave akcije putem medija, u ovoj ciljanoj akciji je zabilježen znatan broj prekršaja, posebno prekršaja zbog nepropisne brzine koja je i glavni uzrok teških posljedica prilikom prometnih nesreća. Stoga ponovo upozoravamo vozače da poštuju prometne propise, a posebno kroz ograničenja brzine, da ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga i da koriste sigurnosne pojaseve i zaštitne kacige, da ne koriste mobilne telefone tijekom vožnje, jer na taj način doprinose svojoj sigurnosti i sigurnosti svih ostalih sudionika u prometu – poručuju iz PU šibensko-kninske.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.