Rekorderi prošlog tjedna

Motociklist (47) vijugao Šibenikom s dva promila, 52-godišnjak brzinu platio 6.500 kuna

Ilustracija/Arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Prošlog četvrtka na prometnicama Šibensko-kninske županije policija je zaustavila i najbržeg i najpijanijeg prekršitelja u prometu. Oko 11.40 sati na autocesti A1 je zabilježena najveća brzina kretanja od 215 kilometara na sat, kojom se kretao 52-godišnji vozač Mercedesa, zagrebačkih registracijskih oznaka. Vozaču je ne mjestu prekršaja, uz prekršajni nalog, naplaćena  novčana kazna u ukupnom iznosu od 6.500 kuna. U Šibeniku je oko 18.10 sati zatečen 47-godišnji vozač kako pod utjecajem alkohola upravlja motociklom šibenskih registracijskih oznaka. Izmjerena mu je koncentracija od 2,01 promila alkohola u organizmu. Protiv vozača je podnijet Optužni prijedlog.

U cestovnom prometu u proteklom tjednu na području Policijske uprave Šibensko-kninske dogodilo se 28 prometnih nesreća i među njima sedam u kojima su po tri osobe teže i lakše ozlijeđene.

Uzrok nesreća u osam slučajeva je bila nepropisna brzina, u osam nepropisna vožnja unazad, a u tri nesreće uzrokovane su nepoštivanjem prednosti prolaska.

Protiv počinitelja prometnih prekršaja ukupno je poduzeto 225 mjera, od kojih je za istaknuti 56 kazni za nepropisnu brzinu, 20 zbog nepropisnog uključivanja ili isključivanja te 11 zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.


Pratite nas i na društvenim mrežama: