Istražni zatvor 27-godišnjaku

Iračanin na Dinari ‘potrpao’ migrante u auto: Svakog je tražio 3.500 eura do Italije, ali u Kninu ih je zaustavila policija…Foto: Ilustracija/Arhiva

Državljaninu Iraka (27) određen je istražni zatvor nakon što je pokušao prokrijumčariti migrante iz Hrvatske u Italiju, za što je svakog od njih tražio da mu uplati po 3.500 eura, izvijestili su iz Općinskog državnog odvjetništva u Šibeniku.

Naime, 27-godišnjak je 10. srpnja u zaseoku Guge u svoj automobil njemačkih registracija primio državljanje Sirije, Iraka, Kuvajte i Jemena, za koje je znao da su nedozvoljeno iz Bosne i Hercegovine prešli u Hrvatsku. Za tu uslugu svatko od njih trebao mu je uplatiti po 3.500 eura, odnosno u protuvrijednosti nešto više od 26 tisuća kuna. Iz Guga ih je, osnovano se sumnja, dovezao u Knin gdje ih je zaustavila policija.

Nakon što je osumnjičeni 27-godišnjak ispitan, Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku predložilo je sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku da mu odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, što je sudac istrage i prihvatio. Na teret mu se stavlja da je počinio kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.