Ispitan zbog prijetnji i tjelesne ozljede

Dobio zabranu približavanja: Muškarac u Betini devetogodišnje dijete udario šakom u prsa i ključem po glavi i leđimaFoto: Ilustracija

Muškaracu (50) osumnjičenom za nanošenje tjelesnih ozljeda djetetu u Betini, određene su mjere opreza zabrane približavanja te uspostavljanja i održavanja veze s oštećenim djetetom, izvijestili su iz DORH-a.

Muškarac je u Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku priveden zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela prijetnje i tjelesne ozljede.

Postoji osnovana sumnja da je 50-godišnjak 9. lipnja oko 14 sati u Betini vrijeđao i ozbiljno prijetio devetogodišnjem djetetu te ga šakom udario u prsa nanijevši mu tjelesnu ozljedu. Dijete je uslijed udarca palo na obližnji zidić, stoji u priopćenju.

Osnovano se sumnja, navode dalje u priopćenju, da je 10. lipnja oko 19 sati u Betini uhvatio isto devetogodišnje dijete za rame te ga odvukao do kamenja na rivi i ključem od automobila s privjeskom udarao ga po glavi i leđima te ga pritom vrijeđao i prijetio mu.

Nakon što je 50-godišnjak ispitan, sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku predloženo je određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, odnosno opasnosti od počinjenja težeg kaznenog djela kojim prijeti. Sudac istrage odbio je taj prijedlog i odredio mjere opreza zabrane približavanja te uspostavljanja i održavanja veze s djetetom. Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku uložilo je žalbu na rješenje suca istrage.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.