Svi su u pritvoru

Četvorka u Šibeniku i Žaboriću na prevaru dobila punomoć, pa se dobro okoristila prodajom

FOTO: Ilustracija
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Šibenska policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakinjom, 42-godišnjakom, 47-godišnjakom i 50-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje čak tri prevare, tri pokušaja prevare kao i dva krivotvorenja isprave.

Naime, utvrđeno je kako su osumnjičeni od srpnja 2020. do rujna 2021. godine na području Šibenika i Žaborića radi pribavljanja materijalne koristi uvjerili pet osoba kako će ih zastupati u rješavanju pravnih stvari prilikom poslova kupoprodaje njihovih nekretnina, a koristeći se manipulacijama te iskorištavajući njihova loša zdravstvena stanja ili životne okolnosti.

Neslavna četvorka tako je na različite načine oštećene osobe dovodila u zabludu. Lažno su prikazivali činjenice vezane uz pravni, zemljišno-knjižni status njihovih nekretnina, krivotvorili ugovor o darovanju te ugovor o kupoprodaji nekretnine, te ih naveli da pristanu na radnje na koje inače ne bi pristali da su znai stvarno stanje.

Osumnjičenici su preuzimali punomoć za kupoprodaju nekretnina koje su oštećeni posjedovali te bi kasnije iste nekretnine preprodali i na takav način sebi pribavili materijalnu korist od najmanje 185 tisuća eura. Također su pokušali i u ime jedne oštećene podignuti novac kojeg posjeduje na banci.

Osumnjičeni su uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku završili u pritvoru.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.