'Neka vas Bog čuva i nagradi za sve dobro'

Župni vikar don Grgur Alviž otišao na novu službu, župljani Vodica priredili mu oproštaj

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Odlukom i dekretom šibenskog biskupa Tomislava Rogića, dosadašnji Grgur Alviž, župni vikar u župi Našašća sv. Križa u Vodicama, razriješen je službe župnog vikara i imenovan župnikom u župi Primošten-Stanovi.

Don Grgur Alviž je u župi Vodice nešto više od godinu dana vršio službu župnog vikara i djelovao i radio sa različitim skupinama. Pomagao je župniku u radu u župi te bio na pomoći za duhovne potrebe vjernika, piše Infovodice. 

U ime svih župljana i vjernika te mještana Vodica riječ zahvale uputio je župnik don Franjo. Zahvalio je don Grguru na njegovoj službi i pomoći koju je vršio u župi. Simbolični dar u ime župe i vjernika darovali su mu župni vijećnik gospodin Nikola Skočić i ministrant Roko Pavković.  Prigodni dar koji je sam izradio iz maslinova drveta darovao je i župljanin Josip Mateša Jole te izrekao svoju riječ zahvale i prigodnu pjesmu.

Na kraju se u svojoj zahvalnoj riječi okupljenima obratio i župni vikar don Grgur.

Prigodno druženje i oproštaj pripremili su don Grguru dan ranije, Žudiji i mladi koje je duhovno usmjeravao.

Župnikovu zahvalnu riječ prenosimo u cijelosti.

‘Gospodin je po svojoj providnosti, želio da prije nešto više od godine dana dođeš u ovu našu drevnu župu Našašča sv. Križa u Vodice i tu započneš svoju svećeničku službu i učiniš prve korake u svećeničkom životu i služenju.
Sada, tako je to u našem svećeničkom životu i službi, ostvaruju se oni stihovi pjesme: Od sada idem kamo šalješ me ti.  Gospodin kome služiš i Crkva kojoj pripadaš šalju te na drugu službu i služenje u župu Primošten Stanovi.

Za ovo vrijeme koje si bio  i djelovao među nama u župi, u ime svih nas, te različitih skupina s kojima si radio i surađivao želimo ti reći Hvala. U ime naše djece koje si pomagao ispovijedati, u ime ministranata koje si vodio i pripremao. U ime naših mladih i Žudija  s kojima si bio te ih duhovno usmjeravao. S kojima si se okupljao i družio. U ime svih vjernika i župljana, sumještana ovoga grada kojima si bio na usluzi za ispovijed i duhovni razgovor te bilo kakvu drugu pomoć i služenje. Hvala ti u ime nas svećenika i redovnica za suradnju i pomoć u župi.

Veliko hvala na svakoj tvojoj homiliji, nagovoru, duhovnoj pouci, savjetu i riječi, pripremi, ljubavi prema liturgiji i pjevanju  koje si pokazivao te  služenju i svjedočanstvu svećeničkog života u jednostavnosti  koje si  imao i pokazivao međe nama i u našoj župi.

Naše ljudske hvale su nedostatne, neka ti Gospodin bude najveća nagrada i zahvalnost te bude uz tebe svojim blagoslovom i milošću i nadalje u životu i novoj svećeničkoj službi.

Gospa naša od Okita, neka te zagovara i bude ti primjer i uzor u daljnjem životu i služenju.

Uvijek si dobrodošao među nama, a ti ne zaboravi na nas i Vodice. Božji Blagoslov bio s tobom. Kao znak naše zahvale i uspomene za tvoje služenje u našoj župi u Vodicama, darujemo ti ovaj simbolični dar koji neka te uvijek sjeća na tvoj boravak i služenje u Vodicama.’

Don Grgurova oproštajna riječ i zahvala:

‘Draga braćo i sestre u Kristu, nakon godinu dana boravka i djelovanja u ovoj župi, mogu samo reći Bogu hvala na svemu.

Na župniku od kojega sam puno toga naučio i vidio koliko je važna ljubav prema svetoj Crkvi, ljubav prema poštenom i časnom svećeničkom životu, kao i spremnost da se nadiđu sve prepreke koje u međusobnom životu moraju povremeno doći. Župniče, hvala!
Bogu hvala i za sve članove zbora, koji su me uvijek podsjećali koliko je istinita ona ‘tko pjeva dvostruko moli’. Moliti i pjevati složno, iz ljubavi prema Bogu pobijediti sve međusobne nesuglasice. Hvala vam. Zahvaljujem Bogu i za naše mlade u župi, i za naše žudije,  koji su svojom prisutnošću i spremnošću za pomoć, uvijek iznova vraćali mi povjerenje u ljude, koji bez ikakvog ovozemnog profita daju svoj maksimum za Boga, za svetu Crkvu. Mladi – vi ste snaga Crkve.

Posebno sam zahvalan Bogu zbog svakog od vas koji redovito dolazite na sv. mise, koji molite zajedno sv. Krunicu i druge pobožnosti, vjerujući u Božje obećanje: ‘Gdje su dvojica ili trojica u moje ime – ja sam s njima’. Za vas koji brinete o svemu što se tiče Crkve kao zajednice i kao zgrade, bilo ove, bilo one na Okitu ili groblju.

Doista nosim veliku radost u srcu, što sam imao čast godinu dana živjeti i djelovati kao župni vikara – u župi našašća sv. Križa u Vodicama. Župe čiji potencijal obećava, a vjera krijepi to isto obećanje.

Preda mnom je nova etapa života, jedan drugačiji život nego što sam do sada živio, s više odgovornosti i organizacije svog života kao i župe na koju me o. Biskup šalje. Snaga kršćanina je u molitvi – u Bogu. Zato vam obećavam svoju svakodnevnu molitvu, i stavljam svima vama na srce da se sjetite mene u svojim molitvama.

Hvala vam na svemu, neka vas Bog čuva i nagradi za sve dobro’


Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.