Dan mučenika naše Provincije

U župi sv. Ante Padovanskog obilježeno sjećanje na fratre ubijene u Drugom svjetskom ratuFoto: Samostan i Župa sv. Ante Padovanskog
Slaveći Dan mučenika naše Provincije, u franjevačkom samostanu i župi sv. Ante Padovanskog u Šibeniku na Šubićevcu obilježeno je sjećanje na fratre koji su ubijeni u Drugom svjetskom ratu i nakon rata.
Svetu misu predvodio je fra Mario Radman, župnik i gvardijan, uz koncelebraciju braće franjevaca koji žive samostanu.
Na početku je gvardijan kratko uveo u euharistijsko slavlje, a potom je pročitao imena ubijenih franjevaca.
U homiliji je gvardijan, na temelju nedjeljnih svetopisamskih tekstova, poručio kako ‘četrdeset i četiri fratra, koji su položili svoje živote, nisu gledali prvo na sebe, nego na Krista, na crkvu i svoju domovinu. Svaki je od njih, da je bio sebičan i gledao samo na sebe, mogao lako spasiti svoj zemaljski život, odnosno izbjeći progone, osude i smrt. No ostali su vjerni Kristu i njegovu Evanđelju znajući da je samo u zajedništvu s Bogom istinski život. Ovo današnje slavlje treba nam biti poticaj i opomena da i sami budemo uvijek vjerni Kristu, trudeći se, u svemu i do kraja, živjeti po Božjoj riječi. Tom Božanskom milosrđu povjerimo sve hrvatske mučenike, posebno našu braću fratre, te divne bisere u kraljevstvu raspetoga Mučenika’ rekao je između ostalog.
Svetu misu, svojim pjevanjem animirao je bend Talita Kum.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.