U sv. Frani tribina ‘Katolički svećenici žrtve totalitarnih i autoritarnih režima’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U povodu ‘Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima’   koji se obilježava 23. kolovoza, u utorak 22. kolovoza, u Crkvi sv. Frane održat će se tribina ‘Katolički svećenici žrtve totalitarnih i autoritarnih režima’

Tribina je podjeljena u četiri teme. Prva tema je ‘Totalitarni i autoritarni režimi’ gdje će profesor Ivan Malenica objasniti što su to totalitarni i autoritarni režimi. Nastanak i razvoj. Koga se progonilo? Tko su neistomišljenici i po kojem ključu su određivani? Crne statistike. Posljedice ovih režima i njihov utjecaj na društvo danas. Tema je obrađena dvoslojno: daje nam sliku na globalnoj i nacionalnoj razini.

Slijedeće tri teme su obrađene na isti način. Trebaju prikazati vrlo kratki životopis svećenika samo kao bolje razumijevanje ‘crimena’ i montiranoga procesa. Zašto je bio meta? Odjek njegova primjera danas.
O Miroslavu Bulešiću će pričati fra Ivan Penava, o Alojziju Stepincu fra Augustin Kordić, dok će fra Ivan Bradarić pričati o Placidu Corteseu.

Početak trbine je u 19,45 sati.


Pratite nas i na društvenim mrežama: