FOTO Biskup Rogić slavio misno slavlje u Cvjetnom domu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Šibenski biskup Tomislav Rogić prigodom svetkovine Božića, u četvrtak 28. prosinca posjetio je  Cvjetni dom u Šibeniku. Slavio je euharistiju za osoblje i štićenike doma. Uz biskupa koncelebrirao je župnik župe Vidici i duhovnik u Cvjetnom domu fra Ivan Penava, te ekonom i tajnik don Roko Glasnović.

 

cvijetnidombožić17000

cvijetnidombožić17002

cvijetnidombožić17003

U homiliji biskup Rogić približio je svetkovinu Božića. Naglasio je kako je Božji rođendan na zemlji uvijek izvor radosti. To nije spomen jednog događaja koji je jednom bio, neko vrijeme traje i poslije će se zaboraviti. Božić je uvijek iznova izvor veselja, Božje blizine i Božje ljubavi. Želim vam da uvijek iznova otkrivate Božju blizinu i poniznost. Bog nam želi biti blizak, želi nam dati snagu, utjehu i radaost koju samo on može dati, poručio je u homiji biskup Rogić.

cvijetnidombožić17004

cvijetnidombožić17006

Ravnatelj Doma Tomislav Ninić zahvalio je biskupu Tomislavu Rogiću i fra Ivanu Penavi na trajnoj brizi za stare i nemoćne u gradu Šibeniku, te na podršci koja se od šibenske crkve, kad se radi o osobama treće i četvrte životne dobi, uvijek dobije. Istaknuo je zadovoljstvo trajnom duhovno skrbi za korisnike Cvjetnog doma.

Nakon misnog slavlja biskup je štićenicima podijelio prigodne poklone. Preko misnog slavlja pjevao je zbor župe Vidici, a prigodno su nastupila i djeca iz dječjeg zbora Župe Vidici.

cvijetnidombožić17007

 

cvijetnidombožić17008

 

cvijetnidombožić17009

Foto: Šibenska biskupija


Pratite nas i na društvenim mrežama: