Provjerite gdje možete pratiti mise

Danas slavimo Cvjetnicu: Znate li što se dogodilo na današnji dan

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Danas, nedjelju prije Uskrsa slavimo Cvjetnicu: Nedjelju Muke Gospodnje. Ovaj kršćanski blagdan uvod je u Veliki tjedan, a u crkvama diljem zemlje i svijeta blagoslivljat će se grančice palmi, maslina i lovorike. Običaj blagoslivljanja grančica počeo je u 4. stoljeću, a iz Rima u kojem se pojavio u 9. stoljeću se proširio po čitavom svijetu.

Kada je Isus ulazio u Jeruzalem narod ga je dočekao s palminim i maslinovim grančicama u rukama. S njima su mu mahali, a putem kojim je išao na svojem magarcu rasprostirali su svoje haljine.

Na Nedjelju Muke Gospodnje ili Cvjetnicu, u spomen slavlja ulaska Gospodinova u Jeruzalem, zbog poštivanja odredbi civilnih vlasti euharistijska slavlja moći će se pratiti putem elektroničkih medija – radija, televizija, internetskih stranica biskupija i društvenih mreža, odnosno bez nazočnosti naroda.

ŠIBENSKA BISKUPIJA

Šibenski biskup Tomislav Rogić predvoditi će misno slavlje u katedrali svetog Jakova u 12 sati. Euharistiju možete pratiti na facebook stranici Šibenske biskupije.

U samostanu svetog Frane misno slavlje je u 8 sati. Pratiti ga možete na facebook stranici Sveti Frane Šibenik.

Sveta misa u župi Vodice biti će u 10.30 sati i prenositi će se putem Facebook stranice portala Infovodice.

Prijenos uživo svete mise iz crkve Gospe van Grada na Cvjetnicu možete pratiti na župnoj facebook stranici s početkom u 11 sati.

U župi svetog Petra – Vidici misno slavlje je u 11 sati. Pratiti ga možete na Facebook stranici župe Vidici.

U župi Lišane misa je u 11.30 sati. Prijenos možete pratiti na Facebook stranici župe Vidici.


Pratite nas i na društvenim mrežama: