Održavanje stručne prakse i vježbi za srednjoškolce uz suglasnost roditelja

Županijski stožer: Učenici razredne nastave i maturanti srednjih škola nastavu će pratiti u školskim klupama

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije, uvažavajući procjenu epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije i javno izneseno stajalište Ministarstva znanosti i obrazovanja preporuča da nastava na području Šibensko-kninske županije započne 18. siječnja  po modelu ‘A’ u nižim razredima osnovne škole i za učenike četvrtih razreda srednjih škola, a da učenici osnovnih škola od petog do osmog razreda osnovne škole i učenici srednjih škola od prvog do trećeg razreda srednje škole nastavu izvode na daljinu – online, odnosno po modelu ‘C’ .

Naime, preporukom je određeno da će svaka škola po isteku školskih praznika, u suradnji s osnivačem i lokalnim stožerom, odabrati po kojem će modelu nastaviti provođenje nastave za početak drugog polugodišta.

-Za potrebe usvajanja stajališta o odabiru prikladnog modela za provođenje nastave u drugom polugodištu Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije zatražio je mišljenje Zavoda za javno zdravstvo, a iz kojega proizlazi da je epidemiološka situacija bolja nego prije mjesec dana, no da i dalje postoji veliki rizik prijenosa bolesti među učenicima i nastavnicima kao i na potencijalno prenošenje bolesti na članove njihovih obitelji – kazali su iz Županijskog stožera.

Održavanje stručne prakse, vježbi i individualne nastave  za učenike svih razreda srednje škole moguće je u prostorima škole i drugim za to predviđenim prostorima uz primjenu pojačanih protuepidemijskih mjera prema Modelima i preporukama za održavanje nastave koje je donijelo Ministarstvo znanosti i obrazovanja te uz obveznu suglasnost roditelja.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.