Županija ‘uskočila’ gospodarstvenicima s 396 tisuća kuna subvencija

Ugovore o subvencioniranju gospodarskih subjekata u 2018. godini potpisalo je danas u šibenskoj Gradskoj vijećnici sa Šibensko-kninskom županijom 122 korisnika. Župan Goran Pauk, temeljem javnog poziva i prijedloga stručnog povjerenstva, donio je Odluku o dodjeli subvencija gospodarstvenicima u ukupnom iznosu 396.500 kuna za kupnju dugotrajne opreme, stručno osposobljavanje i marketinške aktivnosti.

– Uveli smo od ove godine i subvenciju za kupnju dugotrajne imovine kao nešto što ste svi vi ovih godina tražili. Korisnici ovog programa su obrti, poduzeća s manje od 250 djelatnika i proizvodno-uslužne zadruge koje se ne bave primarnom poljoprivrednom proizvodnjom i ribarstvom jer su oni u drugom programu.Odobrene su 54 subvencije za sufinanciranje marketinških aktivnosti, 62 za nabavu dugotrajne imovine i šest za stručno osposobljavanje, kazao je Pauk.

paukugovori

Zbog velikog interesa za subvencije Pauk je najavio kako će nastojati sljedeće godine osigurati dodatna sredstva i to prije svega za kupnju dugotrajne imovine za što su gospodarstvenici pokazali najveće zanimanje.

teo piasevoli2

– Prijavio sam se na ovaj natječaj kako bi dobio subvenciju za stručno usavršavanje. Ovih 3.000 kuna sigurno će pripomoći u tome jer smatram da uvijek treba raditi na sebi i učenju nikad kraja. Ovim novcem steči ću licencu koja je potrebna za obavljanje stručnih poslova u mojoj domeni nautičkog rada, kazao je Teo Piasevoli iz AS nautičkog centra.

cupic

– Dobio sam dvije i pol tisuće kuna koje ću uložiti u kupnju računala za potrebe poslova koje radimo. Svaka mjera koja nam subvencionira ulaganja je dobra i ovaj novac će sigurno pomoći, kazao je Ivan Čupić iz drniškog Ultima inženjeringa.

ugovori2 ugovori3

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.