Sve ceste su prohodne

Zimska služba u Kninu i Drnišu u punom pogonu: Problem su vozači na ljetnim gumama

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Na kninskom području intenzivno sniježi, ali su veći problem nepripremljeni vozači i oni koji voze u prekršaju bez zimske opreme, kaže nam Nino Grabić iz Nadcestarije Knin.

– Snijeg pada, ali nije to ništa dramatično za ovo područje, niti za našu službu. Problem je što narod nije spreman. Voze sa ljetnim gumama, a i dalje prolaze kamioni s prikolicama kojima je promet zabranjen. Na kolnicima ima od dva do 10 centimetara snijega. Sve pravce smo još sinoć očistili i posolili tako da nema poledice. I dalje čistimo ceste po prioritetima, ali u ovim uvjetima intenzivnog snijega nemoguće ih je očistiti ‘do crnog’. Svi pravci su prohodni što se tiče očišćenosti, ali probleme u prometu stvaraju vozači s ljetnim gumama. I ja sada sa zimskom opremom vozim 50 kilometara na sat – priča nam Grabić.

U Nadcestariji Knin Cesta Šibenik imaju dovoljno strojeva i opreme kao materijala za posipanje kolnika.

– Kada prestane sniježiti mi ćemo u roku od dva-tri sata sve ceste očistiti i dovesti u stanje u kakvom su i ljeti. U ovim uvjetima je besmisleno čistiti jer iza ralice već imate novi sloj. Tko ima zimsku opremu može sigurno voziti na području Knina – poručuje Grabić.

Na drniškom području snijeg je malo popustio i ne zadržava se na kolnicima, potvrdio nam je Željko Bilać iz Nadcestarije Drniš.

– Po informacijama koje sada imam snijeg se hvata na kolnik jedino gore na Vrlici. To je cesta Siverić-Vrlika i dosta je visoko tako da je gore klizavo. Poslao sam ralicu da prođe ta tri kilometra ceste na samom vrhu. Materijala za posipanje imamo i zbog noćnih minusa posipat ćemo sve pravce, ali tek kada prestanu snijeg i kiša jer dok pada kiša ispire nam sol i ne postižemo željeni efekt. Prognoza nam nije stabilna pa ne znamo točno što nas čeka u noći i kad bi moglo lediti – kaže Bilać.


Pratite nas i na društvenim mrežama: