Zima sprema oproštajnu zabavu, izgleda, ne i zadnju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U unutrašnjosti ove nedjelje oblačno tek ponegdje uz malo snijega, uglavnom u gorskoj Hrvatskoj. Na Jadranu promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Jutro je na šibenskom području vedro sa slabim sjevernim vjetrom. Temperatura zraka u 7 sati iznosila je u Šibeniku 8°C. U Rogoznici je bilo 9°C, u Pirovcu i Skradinu 8, u Vodicama 7, u Primoštenu 6, u Drnišu i Kninu 5°C.

Na srednjem Jadranu veći dio dana bez oborine, a na kišu treba računati poglavito potkraj dana i u noći na ponedjeljak. Slab i umjeren sjeverozapadnjak će od sredine nedjelje okrenuti na jugo koje će jačati. Temperatura zraka uglavnom između 10 i 15 stupnjeva, a na krajnjem jugu moguće i malo viša. I tu će kasno poslijepodne i navečer biti juga, ponegdje i jakog, a u prvome dijelu dana puhat će sjeverozapadnjak. Bit će promjenljivo oblačno s kišom većinom navečer.

Pod utjecajem ciklone bit ćemo i početkom tjedna. Već u noći s nedjelje na ponedjeljak novo naoblačenje stiže s juga pa će najprije u Dalmaciji ponovno biti oborina, moguće i obilnijih. Početkom sljedećeg tjedna hladnije se predviđa na sjevernom Jadranu, a na srednjem i južnom temperatura će se sniziti sredinom tjedna kada će se bura od sjevera proširiti na cijelu obalu. Do onda na jugu će puhati jugo pa sjeverozapadnjak i zapadnjak. Kiša povremeno tijekom ponedjeljka, a uglavnom u Dalmaciji i u utorak i srijedu. Treba napomenuti kako je ponegdje na sjevernom dijelu moguć snijeg nošen burom, a sredinom tjedna mjestimice je moguća susnježica pa i snijeg i na moru.

7knin 7sibenik

 

Stvaranje novog snježnog pokrivača ovih je dana najizglednije u gorskim područjima, iako tanjeg početkom tjedna može biti i mjestimice u nizinama, posebice u istočnoj Hrvatskoj.

Ako vam sve ovo zvuči kao nevjerojatan scenariji i teško možete povjerovati, pročitajte što piše ‘Mali Vakula’ Ivan Šolić.

Izvori: CrometeoŠibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama: