Želi u staru fotelju? Klarin preko Facebooka ispipava bilo SDP-ovaca

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Ivan Klarin, SDP-ov načelnik Općine Tisno koji je u prosincu prošle godine podnio ostavku na čelo predsjednika Županijske organizacije te stranke, a potom i zamrznuo saborski mandat u rujnu ove godine, simpatizerima i članovima SDP-a na svom je Facebook profilu uputio pitanje bi li se trebao ponovno kandidirati za čelno mjesto predsjednika SDP-a u Šibensko-kninskoj županiji.

‘Poštovani građani, poštovani članovi SDP-a Šibensko-kninske županije, potaknut brojnim pozivima ovih dana da se ponovno kandidiram za čelno mjesto predsjednika SDP u našoj županiji nakon moje ostavke, želim čuti vaše i mišljenje. Da li bi to bilo dobro za daljni razvoj SDP-a u županiji ili ipak ne?’.

U sat vremena otkako je objavio status, svi komentari saželi bi se u jednu riječ – ‘da’.

– Imam neke planove s obzirom na situaciju koja se događa u stranci, posebice u Šibensko-kninskoj županiji i na opću zamrlost kako Županijske tako i Gradske organizacije SDP-a. Pred lokalne izbore i nakon njih situacija je bila dosta poražavajuća za stranku. Gotovo godinu dana nakon, kao da ne postojimo u županiji, a želim da Goran Pauk ima oporbu, a ne da vlada ovako kao što sad vlada – izjavio je Klarin za Šibenski portal.

Odluku još nije donio, naglašava. Prije toga, konzultirat će se s građanima i svim predsjednicima općinskih i gradskih organizacija u županiji, pa potom odlučiti. Zanimljivo, početkom listopada ove godine, kada su objavljena nova izborna pravila za SDP po kojima bi trebali birati vodstva svojih lokalnih organizacija, Klarin je poručio kako ‘od njega ne trebaju strahovati’. Naime, prema tom, na kraju odbačenom nacrtu statuta, Klarin se ne bi mogao kandidirati jer je zamrznuo saborski mandat bez odobrenja stranačkog tijela, ali i podnio ostavku na dužnost predsjednika županijske organizacije za koju bi se, sada moguće, opet mogao kandidirati.

– Ja svoju riječ ne gazim i neću se kandidirati za predsjednika županijske organizacije SDP-a – kazao nam je tada Klarin, s obzirom na veliku buru koja se digla među SDP-ovcima po pitanju kriterija tko se smije, a tko ne smije kandidirati za predsjednika i članove rukovodećeg organa.

Nova izborna pravila u SDP-u eliminiraju Klarina? ‘Ako ih mijenjaju zbog mene, to je produkt nedostatka inteligencije’

Ipak, sporni članak 7 povučen je, a statut je poslan na daljnju doradu.

– Ne dolazi do obrata, to moram naglasiti. Ako se odlučim kandidirati, bit će to isključivo iz razloga kojeg sam maloprije naveo, a možda od toga neće biti ništa. Vidjet ću kako će se stvari razvijati. Sve je još na razini procjena, razmišljanja, konzultacija, a definitivno želim čuti mišljenje građana – poručuje.

Podsjetimo, Ivan Klarin podnio je ostavku na mjesto predsjednika Županijske organizacije SDP-a početkom prosinca 2016. godine, razočaran što dolaskom Davora Bernardića na čelo stranke nije izabran u najviša tijela SDP-a.

Ivan Klarin podnio ostavku na mjesto predsjednika županijskog SDP-a!

Potom je zamrznuo i svoj saborski mandat u rujnu ove godine ‘ne želeći sjediti na dvije stolice’.

– Ništa nije došlo preko noći, već je jednostavno došao period kad sam shvatio kako dvije bitne funkcije, onu načelnika i zastupnika, ne mogu obavljati kvalitetno, Devet sam godina načelnik, šest zastupnik i došao je trenutak kad sam morao izabrati – kazao je tada za Šibenski portal.

Klarin se povlači iz Sabora: ‘Neozbiljno je da stojim u Tisnom dok mi liječnik piše ispričnice’

Tematsko-izvještajna konvencija SDP-a trebala bi se održati u prosincu ove godine kada će biti izmijenjen temeljni statut stranke, a nakon toga će biti raspisani unutarstranački izbori za županijske predsjednike, vjerojatno sljedeće godine.


Pratite nas i na društvenim mrežama: