Sunca će biti i uz kišu

Žedna zemlja bit će zadovoljna prognozom i tako barem sedam dana

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Već je sinoć, dolaskom naoblake, svaka nada da će nas promašiti najavljeno pogoršanje, ugasla. Nakon kratkog sunčanog i iznadprosječno toplog vremena sljedećih dana nagledat ćemo se oblaka i kiše, a doživjet ćemo ponovno i svježinu, neki i znatniju količinu oborine. Kišom, ponegdje i u obliku izraženijih pljuskova s grmljavinom, ove noći počelo je novo promjenjivo razdoblje koje će potrajati barem tjedan dana.

Jutro je na šibenskom području pretežno oblačno i skoro bez vjetra. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Rogoznici 17 °C, u Šibeniku, Vodicama i Pirovcu 16, u Skradinu, Bilicama, Murteru i Primoštenu 15, u Kninu, Oklaju i na Miljevcima 14, u Drnišu 13, a na Promini 10 °C.

Uz promjenjivu naoblaku pljuskovi praćeni grmljavinom, lokalno izraženiji na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije, bit će češći u prvom dijelu dana i u rano poslijepodne, a sunčanih razdoblja bit će više u drugom dijelu dana. Temperatura niža nego jučer, uglavnom do 21 °C, uz slab do umjeren sjeverozapadni i zapadni vjetar te umjereno valovito more.

Na Jadranu će se i sljedećih dana izmjenjivati kiša, sunce i oblaci, uz uglavnom slab do umjeren jugozapadni vjetar i jugo, a ni temperatura zraka neće se znatnije mijenjati. Velika je vjerojatnost i za povremene lokalno izraženije pljuskove i grmljavinu, pa i olujno nevrijeme, još u četvrtak. Naravno, svakodnevno će gotovo posvuda biti i sunčanih sati, a gdjekad vjerojatno i istodobne pojave kiše i sunca.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama: