Završne riječi na suđenju Horvatinčiću: ‘Nedvojbeno je kriv, nije bilo sinkope’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Na Općinskom sudu u Šibeniku u tijeku su završne riječi na suđenju Tomislavu Horvatinčiću za pomorsku nesreću 2011. godine kod Primoštena u kojoj je poginuo talijanski bračni par.

Nakon završnih riječi sudac bi mogao donijeti i presudu.

U svojim završnim riječima tužiteljica Irena Senečić kazala je kako za Horvatinčića u postupku ne postoje olakšavajuće okolnosti.

– Nedvojbeno je kriv za smrt dvoje nautičara, mogao je preuzeti radnje za izbjegavanje sudara. Nalazi vještačenja su kontradiktorni, a njegovu obranu ne možemo prihvatiti jer nije uvjerio da nije vidio nesreću, a nacrtao je skicu nesreće – kazala je Senečić, prenosi Dnevnik.

Kazala je i da kod Horvatinčića nije utvrđena sinkopa.

– Nije utvrđeno da je doživio sinkopu. Najprije se opravdavao da mu je otkazao upravljački sustav, o čemu je poslao i priopćenje javnosti nakon nesreće. Od trenutne nesreće u pet je navrata zatečen u prekršaju prilikom vožnje automobila – dodala je tužiteljica Senečić.

Zatražila je da se Horvatinčić proglasi krivim i kao takvom mu se odredi kazna zatvora. Osim toga, za Horvatinčića je zatražila i zabranu upravljanja motornim vozilima.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.


Pratite nas i na društvenim mrežama: