Od 24.rujna

Za izdavanje vozačke više neće trebati papirnato uvjerenje o položenom vozačkom

Prema izmjenama Pravilnika o vozačkim dozvolama, od 24. rujna, uz zahtjev za izdavanje vozačke dozvole, građani neće trebati prilagati Uvjerenje o položenom vozačkom ispitu u papirnatom obliku kao do sada, a u sustavu e-Građani uz eZahtjev neće biti potrebno priložiti skenirano Uvjerenje.

– Izmjenama propisa te izradom tehničkog rješenja omogućeno je da Hrvatski autoklub, kao ovlaštena stručna organizacija koja izdaje Uvjerenja o položenom vozačkom ispitu, vodi evidenciju o položenim vozačkim ispitima u elektroničkom obliku, a policijske uprave, odnosno policijske postaje koje izdaju vozačke dozvole ta Uvjerenja preuzimaju elektroničkim putem, dakle bez potrebe da ju građanin prilaže – priopćili su iz Ministarstva unutarnjih poslova.

Izuzetak od ove izmjene su vozači koji su vozački ispit položili prije 1. siječnja 2018. godine, a nisu do sada izvadili vozačku dozvolu, oni će i dalje morati prilagati Uvjerenje na dosadašnji način jer ona nisu strukturirana u evidenciji HAK-a za elektroničko preuzimanje.

Inače, na temelju Uvjerenja o položenom vozačkom ispitu tijekom 2019. godine je izdano ukupno 50.425 vozačkih dozvola.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.