Policija utvrdila 195 prekršaja

Vozač (55) u Bilicama u podne i po u skoro dva promila: ‘Subota je znate sami’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Muškarca (55) zaustavila je policija u subotu u 12.30 sati u Bilicama dok je vozio Citroena zagrebačkih tablica te mu je izmjereno 1,8 promila alkohola u krvi. Vozač je zadržan i protiv njega je podnesen Optužni prijedlog, priopćeno je iz Policijske uprave šibensko-kninske.

Inače, na području PU šibensko-kninske, protekloga tjedna dogodilo se 37 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba smrtno stradala, četiri osobe su teže,a 12 lakše ozlijeđeno. Naječšći utroci nesreća bili su nepropisna brzina i nepoštivanje prednosti prolaska.

Policija je utvrdila i sankcionirala ukupno 195 prekršaja od čega najviše za prebrzu vožnju, nekorištenje pojasa, te za vožnju u pijanom stanju. Iz prometa je isključeno 10 vozača i jedno vozilo.

– Poseban apel i dalje šaljemo kako vozačima mopeda i motocikala da ne voze bez zaštitne kacige, bez vozačke dozvole ili neregistrirana vozila, da prilagode brzinu kretanja uvjetima na cesti i da poštuju prometna pravila tako i svim drugim vozačima skrećemo pozornost na povećan broj mopeda i motocikala u prometu, da se u više navrata uvjere da su sigurni napraviti bilo koji manevar u prometu kako se ne bi dogodila prometna nesreća – poručuju iz PU šibensko-kninske.


Pratite nas i na društvenim mrežama: