Za travanj, svibanj i lipanj

Vodice i Tribunj za gospodarstvenike i iznajmljivače snizili cijenu prikupljanja otpada i do 80 posto

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Općina Tribunj i Grad Vodice smanjit će cijene prikupljanja otpada od 30 do 80 posto pravnim i fizičkim osobama čije je poslovanje pogođeno koronavirusom. Uz odluku gradonačelnice Vodica Nelke Tomić, o tome se na Facebooku pohvalio i načelnik Općine Marko Grubelić, naglasivši kako će kvaliteta usluge ostati na jednakoj razini, a cjelokupno poslovanje neće doći u pitanje.

Popust od 80 posto za travanj i svibanj, te 30 posto za lipanj, imat će u Tribunju svi ugostiteljski objekti, turističke agencije, frizerski i brijački saloni, kozmetički saloni, vjerski objekti, stomatološke ordinacije, dječji vrtić i osnovna škola, dok će se popust od 30 posto za travanj, svibanj i lipanj primjenjivati na sva domaćinstva koja se bave pružanjem usluga smještaja u domaćinstvu, kampove i auto kampove, marine, hotel i apartmanska naselja.

– Također, važno je napomenuti da se radi o prvom setu mjera za period travanj, svibanj i lipanj. Tako da ćemo opet u svibnju ‘sjesti za stol’ i dogovoriti obuhvat nastavka mjera pomoći – najavio je Grubelić.

Toj odluci prethodio je sastanak s predstavnicima tvrtke Leć, a Grubelić navodi kako je, nakon cjelokupne analize poslovanja i procjene buduće aktivnosti u segmentu prikupljanja i zbrinjavanja otpada dogovoren popust u okviru cijene minimalne javne usluge.

– Drugim riječima, fiksni dio na računu će biti umanjen u ovisnosti u koju kategoriju pripadate kao gospodarski subjekt, odnosno pravna ili fizička osoba koja radi u turizmu. Razlika u popustima jest zato što je nekim subjektima rad bilo u potpunosti zabranjen, dok je drugima, jasno, bio otežan. Dodatno, nema definiranog popusta za kućanstva i to iz dva razloga. Cijena prikupljanja otpada na našem području nije visoka, a drugi razlog je što pad gospodarske aktivnosti nije direktno utjecao na kućanstva u smislu proizvodnje otpada – izvijestio je načelnik Općine Tribunj i poručio kako će s Upravom tvrtke Leć u svibnju ponovno sjesti za stol i odlučiti u kojem obujmu i razdoblju će ići daljnji popusti za gospodarstvo i iznajmljivače.


Pratite nas i na društvenim mrežama: