Visoki trgovački sud odbio obje žalbe Deanove poslušnice koja opstruira stečaj Rivijere

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Visoki trgovački sud odbio je kao neosnovane obje žalbe Nataše Ban, zakonske zastupnice Rivijere do otvaranja stečajnog postupka, u kojima je tražila poništavanje odluka Trgovačkog suda u Zadru iz rujna ove godine po kojima stečajnom upravitelju Ivici Matasu u roku od osam dana morala predati svu poslovnu dokumentaciju pod prijetnjom ovrhe te rješenja kojim je zbog toga što stečajnom upravitelju nije predala svu dokmentaciju, kažnjena s 10 tisuća kuna.

U oba slučaja Nataša Ban je tražila od Visokog trgovačkog suda da ukine ta rješenja tvrdeći kako je dostavila relevantnu dokumentaciju i kako je stečajni upravitelj morao specificirati koju točno dokumentaciju traži.

Visoki trgovački sud potvrdio je da je danom otvaranja stečajnog postupka nad Rivijerom Nataša Ban bila obavezna predati svu dokumentaciju kojom raspolaže te ustvrdio kako u žalbama iznosi svoje mišljenje o tomu koja bi dokumentacija bila potrebna, a koja ne stečajnom upravitelju. Podsjećaju Natašu Ban da kao bivši zakonski zastupnik Rivijere ima obavezu surađivati sa stečajnim upraviteljem i nema zakonskih ovlasti zadržati poslovnu dokumentaciju stečajnog dužnika.

Visoki trgovački sud zaključio je i da je pravilno utvrđena i visina kazne Nataši Ban, uzimajući u obzir okolnosti te uporno odbijanje da preda poslovnu dokumentaciju.


Pratite nas i na društvenim mrežama: