Više nema ulaza u bolnicu bez propusnice! Rampu dignutu radi posjeta Šibenčani su zloupotrebljavali za besplatan parking

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U krugu šibenske bolnice od ponedjeljka se više neće moći parkirati bez posebne propusnice, a također će biti postrožen i svaki ulazak automobilom. Na takvu odluku se ravnateljica bolnice, dr. Sanja Jakelić, odlučila zbog sve češćeg zloupotrebljavanja prostora bolnice budući da stanari okolnih zgrada tamo nerijetko parkiraju svoje automobile, a zna se dogoditi i da otočani po 15 dana ostave auto, odu na otok i jednostavno iziđu kao pacijenti.

– Odlučila sam tako jer me jako brine sigurnost, kako prometovanja, tako i pacijenata. Automobili bez reda ulaze u krug bolnice i parkiraju gdje stignu i, ne daj Bože, da se nešto dogodi, ne može proći vatrogasni kombi. Nadalje, počinju radovi na adaptaciji prostora u prizemlju poliklinike za magnetsku rezonancu, kao i radovi na zgradi dnevne bolnice. Već neko vrijeme traju radovi i pri Zavodu za javno zdravstvo gdje je u tijeku gradnja novog krila – objasnila je ravnateljica bolnice.

Na stari ulaz, odnosno na rampu, moći će ući djelatnici bolnice i oni pacijenti kojima su kao i dosad liječnici davali propusnice. Riječ je o onkološkim, teškim pacijentima, lili onima koji su teško pokretljivi i moraju na fizikalnu terapiju.

– Njima ćemo izdavati dopusnice koje su vremenski ograničene, a takvi pacijenti mogu tražiti od doktora pravo na sanitet, pa mogu i njime ući u bolnicu – ističe dr. Jakelić.

Mnogo ljudi, dakle, zloupotrebljava bolnički krug za parking, a to se najčešće događa za vrijeme posjeta poslijepodne kada je na sat vremena podignuta rampa.

– Za tih sat vremena i vikendom, kad su pojačani posjeti pacijentima, ulaze stanari okolnih zgrada, ostave automobil cijelu noć, ali i trajno parkiraju. Ljeti nam se dogodi da ima turista koji odu na otok i ostave auto 15 dana. Parking u bolnici zloupotrebljava i rodbina naših djelatnika ulazeći na iskaznice svojih roditelja koji su otišli u penziju. Upravo zbog takvih nesavjesnih ljudi odlučili smo postrožiti ulaz jer nam onemogućavaju rad gužvom i kaosom – poručila je ravnateljica.

Podsjeća na činjenicu da je u mnogim hrvatskim bolnicama nemoguće ući u bolnički krug autom, a tako će, napominje, morati biti u Šibeniku.

– Žao mi je što moramo uvoditi represivne mjere, ali one su nužne. I to radi sigurnosti pacijenata koji leže u bolnici – zaključila je dr. Sanja Jakelić.


Pratite nas i na društvenim mrežama: