Rashladit će i more

Vikend donosi predah do novog ‘fena’. Srećom, neće dugo potrajati

Sunčano i vedro, ali uz buru koja će pridonijeti neznatnom padu temperature, bit će tijekom vikenda u našim krajevima. Temperatura mora zbog bure će se također malo sniziti, što će dobro doći svima onima koji su posljednja dva dana uzalud pokušavali potražiti osvježenje u moru.

Golubić i Kijevo jutros u 7 sati mjerili su 22 °C, a Knin, Primošten, Putičanje i Miljevci 23 °C. Dubrava, Žaborić i Šibenik ‘dohvatili’ su 24, Vodice, Skradin, Rogoznica, Zaton i Krapanj 25, a najtopliji je bio Pirovac na 26 °C.

Danas će se nastaviti stabilne vremenske prilike uz buru, pa će temperature zraka biti nešto niže nego proteklih dana. Dnevni maksimalci neće prelaziti 33 °C, u zaleđu 30 °C. Prema otvorenom moru zapuhat će sjeverozapadnjak, a do kraja dana bura će oslabjeti.

Screenshot/DHMZ
Screenshot/DHMZ

Novi tjedan donosi još jedan toplinski val, ali najizglednije je da će biti kratkog vijeka. Potkraj utorka i u noći na srijedu će biti pljuskova koji će u srijedu donijeti osvježenje na kopnu, a izgledno je da će svježije biti i na moru u četvrtak. Međutim, meteo modeli još ne mogu sa sigurnošću tvrditi hoće li do nas doći ciklona s većom količinom hladnijeg zraka ili anticiklona.

Potom iduci tjedan upravo nad nama borba sjevera i juga. Na sjeveru će se nalaziti prostrana ciklona sa većom količinom hladnijeg zraka. Na jugu ce se nalaziti greben Afričke anticiklone.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.