Održat će se istoga dana u isto vrijeme

Vijećnica Iris Ukić Kotarac reagirala na sazivanje online Gradskog vijeća i županijske Skupštine

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Na činjenicu da će sljedećeg ponedjeljka u isto vrijeme, na daljinu, biti održana sjednica Gradskog vijeća Šibenika i Skupština Šibensko-kninske županije, na Facebooku je reagirala vijećnica u oba tijela lokalne i regionalne vlasti Iris Ukić Kotarac.

Podsjetimo, oporba je već javno negodovala zbog takve prakse vladajućih i odbila sudjelovati u sjednicama daleko od očiju javnosti. Ovaj put vijećnica Ukić Kotarac i podsjeća vladajuće kako je to samo preporuka Stožera, ali da Šibenik ima uvjete za održavanje sjednica u dovoljno velikim prostorima uz nazočnost medija.

– Po svemu sudeći do lokalnih izbora koji će se održati u svibnju 2021 godine, u Šibensko kninskoj županiji  nećemo imati ‘normalnu’ sjednicu Gradskog vijeća ni Županijske skupštine. Navedeno proizlazi iz odluka predsjednika predstavničkih tijela Gradskog vijeća Zlatovića i Županijske skupštine Dujića koje tako lijepo idu na ruku Buriću i Pauku. Planirano je da se Gradsko vijeće i Županijska skupština održe putem aplikacije na isti dan 14. prosinca i u tako reći u isti sat. Kako praktično pogotovo, kad se treba raspravljati o proračunu kao najvažnijem dokumentu – piše Iris Ukić Kotarac.

Podsjeća da je ministar Božinović 27. studenoga donio odluku kojom je našoj županiji dao tek preporuku da se sjednice predstavničkih tijela održavaju putem videokonferencje ili drugih tehnologija.

– HDZ je preporuku iskoristio jer na taj način oporbu drži daleko od javnosti. Ako može Sabor može i Grad Šibenik i Županija. Ovim putem zahtijevam da se sjednica vijeća i skupštine održi na redovan način jer za to imamo uvjete. Kao što vam je poznato, sjednice sabora održavaju se u više dvorana pa je navedeno moguće organizirati i u Šibeniku, piše Ukić Kotarac i nabraja Centar za tehnologije ABC, Trokut, predavaonice veleučilišta, Studija energetike…

Iris Ukić Kotarac pita vladajuće zašto zakazuju sjednice Županijske skupštine i Gradskog vijeća na isti dan.

– Da li vam je cilj da svi novinari ne mogu pratiti sjednicu i vijeća i skupštine pa da ne dobijete koje neovisno novinarsko razmišljanje. Želite li spriječiti da se oporba više puta pojavljuje u medijima. Očito da da. Kako je naša županija blagoslovljena turizmom i hotelskim konferencijskim salama, ako su vam popunjeni ‘inkubatori’ predlažem da se sjednica održi u nekom od hotela – predlaže Ukić Kotarac i zaključuje da je lokalni i regionalni HDZ lošijeg imuniteta od onog saborskog.


Pratite nas i na društvenim mrežama: