VIDEO Otvoren je natječaj za nove ‘Hrvatske otočne proizvode’

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije nastavlja s provođenjem projekta ‘Hrvatski otočni proizvod’ radi poticanja razvoja otočne proizvodnje kroz prepoznatljivost i jačanje konkurentnosti otočnih proizvoda na tržištu.

Oznaka ‘Hrvatski otočni proizvod’ može se dodijeliti tradicionalnim i inovativnim proizvodima koje proizvode otočni proizvođači, a dodjeljuje se godišnje proizvođačima koji imaju sjedište tvrtke na otocima i koji nominirane proizvode izrađuju na otocima.

Javni je poziv otvoren do 3. svibnja 2018. godine, a sve pojedinosti i uvjete natječaja mogu se naći na službenim stranicama Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU-a.

U 2017. godini oznaku kvalitete ‘Hrvatski otočni proizvod’ dobila su 73 otočna proizvođača za 141 proizvoda i proizvodnu liniju, a ukupno je do sada Oznaku dobilo 279 otočnih proizvođača za 880 proizvoda i proizvodnih linijaod kojih je 24 ekoproizvođača, 26 proizvođača s oznakom zemljopisnog podrijetla i 6 proizvođača s oznakom izvornosti, za 739 proizvoda i proizvodnih linija s 24 otoka (Brač, Hvar, Vis, Korčula, Pag, Krk, Lastovo, Dugi Otok, Rab, Cres, Lošinj, Prvić, Ugljan, Mljet, Šolta, Žirje, Pašman, Iž, Murter, Olib, Kornat, Rava, Silba, Zlarin) i poluotoka Pelješca. Radi se o prehrambenim (vina, rakije, likeri, maslinova ulja, sirevi, slastice, ribe, salatne marinade, džemovi, med), kozmetičkim i odjevnim proizvodima te suvenirima i nematerijalnoj baštini.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=Qr4qzy6hh7c

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.