Opet bi moglo biti visokog mora

Veseli zatopljenje, ali ne i ono što južina donosi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Klimatološka zima i njezin prvi mjesec počet će temperaturom iznad prosječne za ovo doba godine. Nakratko, jer ćemo vrlo brzo osjetiti zimu. Uskoro će hladni zrak donijeti snijeg u gorje, a potom i u neke nizinske predjele.

Na šibenskom je području jutros pretežno oblačno sa slabim sjeveroistočnim vjetrom. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je na Žirju 10 °C, u Rogoznici i Jezerima 9, u Šibeniku 8, u Murteru, Pirovcu i Žaboriću 6, u Primoštenu 5, u Skradinu i na Miljevcima 4, u Vodicama i na Promini 3, u Kninu i Drnišu 2, u Oklaju i Zatonu 1, a u Bilicama -1 °C.

U Dalmaciji će se danas izmjenjivati sunčana i oblačna razdoblja, no kiša će uglavnom izostati. Ujutro će još mjestimice u unutrašnjosti temperatura biti oko 0 °C, a danju će porasti na oko 10 °C, na obali i otocima do 15 °C. Puhat će umjereno jugo, prema otvorenom moru mjestimice i jako.

U četvrtak će na Jadranu kiša biti česta, lokalno obilna te praćena grmljavinom. U petak razvedravanje pa će mjestimične kiše biti uglavnom u Dalmaciji, a u subotu navečer novo naoblačenje s kišom zahvatit će sjeverni Jadran. Umjeren do jak južni i jugozapadni vjetar, s kojima bi opet neke rive mogle biti poplavljene, u petak će prolazno okrenuti na buru.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama: