U Morinjskom zaljevu

‘Velikom čistkom’ u Jadrtovcu obilježena nacionalna manifestacija ‘Hrvatska volontira 2020’Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Velikom volonterskom akcijom u Jadrtovcu ‘Velika čistka u Morinjskom zaljevu’ udruga ‘Mladi u EU’ s Volonterskim centrom Pozitiva obilježila je danas nacionalnu manifestaciju ‘Hrvatska volontira 2020’.

Akcijom u Jadrtovcu velik broj volontera, a u suradnji s Volonterskim centrom Gračac, očistio je navedeno područje od komunalnog, proizvodnog i ambalažnog otpada te na taj način građanima pružiti čišći i uređeniji okoliš.

– Ovogodišnjom kampanjom želimo podsjetiti koliko volontiranje donosi svakom pojedincu,  na koji način nas moze zbližiti s drugima u našem okruženju te posljedično koliko doprinosi zajednici u kojoj zivimo, a time i društvu u cjelini. Stoga je  ovogodišnji slogan ‘Važna društvena mreža’ – poručili su organizatori.

Naime, kampanja se obilježava već desetu godinu za redom na nacionalnoj razini te je ove godine prijavljeno ukupno 140 volonterskih aktivnosti. Manifestacija se ove godine održava od 23. do 26. rujna i okuplja veliki broj organizacija i  pojedinaca na  nacionalnoj  razini po pokroviteljstvom predsjednika Zorana Milanovića.

Također, ista volonterska akcija se održava i u sklopu projekta  Šibenik Zero Waste City kojeg Udruga mladih ‘Mladi u EU’ provodi u suradnji sa Javnom ustanovom Tvrđava kulture i Gradom  Šibenikom.


Pratite nas i na društvenim mrežama: