Stiže nova južina

Uživajte u zadnjem sunčanom danu siječnja i napunite tiramole

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U većini Hrvatske danas još razmjerno stabilno, iako uz više oblaka nego jučer. Poslijepodnevna temperatura zraka bit će oko prosječne za kraj siječnja, ali će jutro mjestimice biti prilično hladno. I sutra ujutro će još biti zamjetnijih temperaturnih ‘minusa’, nakon kojih uz jačanje jugozapadnjaka i juga slijedi porast temperature na većinom iznadprosječno visoke vrijednosti za kraj siječnja.

Jutro je na šibenskom području vedro s umjerenom burom. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Rogoznici i Pirovcu 5 °C, na Žirju 4, u Jezerima 3, u Šibeniku, Primoštenu i Murteru 2, u Skradinu 1, u Vodicama -1, u Drnišu -2, u Zatonu -3, u Bilicama i Oklaju -4, a u Kninu -5 °C.

U Dalmaciji danas pretežno sunčano, a popodne umjerena naoblaka. Umjerena do jaka bura i sjeverni vjetar oslabjet će do kraja dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 8 °C.

Na Jadranu u četvrtak porast naoblake, najprije na sjevernom dijelu, gdje može pasti malo kiše. Od petka umjereno do pretežno oblačno uz čestu, lokalno moguće obilnu kišu. Zapuhat će umjereno jugo koje će postupno jačati, pri čemu će i temperatura zraka porasti.

Valja spomenuti da će u gorju povremeno biti i snijega, znatnijeg vjerojatno od subote poslijepodne, a potkraj nedjelje raste vjerojatnost i za mjestimičan snijeg u nekim nizinama, uz buru i na sjevernom Jadranu.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama: