Praznični petak najsvježiji dan

Uz popuštanje korona mjera i nebo konačno popušta i kišu pušta

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Kako se ne bismo previše opustili uz opuštenije mjere prevencije od danas će nas malo sputati vremenske prilike. Pred nama su kišovitiji dani, najprije na Jadranu i područjima uz njega, zatim i u sjevernijim krajevima, pri čemu će vjerojatno najkišovitije u mnogim krajevima biti u srijedu i petak. Ponegdje su mogući i izraženiji pljuskovi s grmljavinom, pa i sugradica i tuča.

Na šibenskom je području jutros pretežno vedro i bez vjetra. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Murteru, Rogoznici i na Žirju 13 °C, u Šibeniku, Pirovcu i Jezerima 12, u Vodicama, Primoštenu i na Promini 11, u Brodarici i Žaboriću 10, u Skradinu i Oklaju 9, u Zatonu i Bilicama 8, u Kninu i Dubravi 7, a u Drnišu 6 °C.

Jugo će tijekom dana jačati na srednjem Jadranu, a vjetrovitije nego jučer bit će i u unutrašnjosti Dalmacije, gdje je povremena kiša moguća već oko podneva. Kasnije se vjerojatnost pljuskova povećava i uz more, koje će biti malo do umjereno valovito. Najviša temperatura zraka između 21 i 24 °C.

Na Jadranu će u petak zapuhati umjerena i jaka tramontana, uz obalu ponegdje i bura, a do tada podjednako jako jugo i južni vjetar. Bit će nestabilno, gotovo svakodnevno uz pljuskove i grmljavine, češće u srijedu i petak, osobito na sjevernom Jadranu, na kojem će biti svježije nego na južnijem dijelu. Temperatura zraka bit će i dalje barem oko prosječne za kraj travnja i početak svibnja, pri čemu će vjerojatno najsvježije poslijepodne u većini krajeva biti na praznični petak.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama: