Prema kraju tjedna toplije

Uz buru danas sunčanije, a za vikend južina

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Nastavlja se čudljivi svibanj, danas u sunčanijem i toplijem izdanju. I sljedeći će dani biti sunčaniji, premda i dalje ne posvuda suhi, ali svakako topliji, uz temperaturu zraka većinom oko prosječne za drugi dio svibnja.

Jutro je na šibenskom području promjenljivo oblačno sa slabim do umjerenim sjeverozapadnim vjetrom. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Murteru, Rogoznici i na Žirju 14 °C, u Šibeniku, Vodicama, Skradinu i Pirovcu 13, u Kninu, Primoštenu i Kistanjama 12, u Drnišu, Oklaju, Bilicama i na Miljevcima 11, a na Promini 7 °C.

Na srednjem Jadranu temperatura danas oko 20 °C, u unutrašnjosti Dalmacije malo niža. Bit će većinom sunčano uz više oblaka prema jugu u prvom dijelu dana, samo rijetko uz pokoji pljusak. A puhat će sjeverac i bura, ponegdje na udare jaka pa i olujna, uz umjereno valovito i valovito more.

U nastavku tjedna na Jadranu toplo, uz uglavnom sunčano vrijeme, posebno u Dalmaciji. Više oblaka od subote će biti na sjevernom Jadranu, uz mogućnost za mjestimičnu kišu, najčešće u obliku pljuskova. Zapuhat će jugo koje će u subotu ponegdje biti jako.

Početak novog tjedna vjerojatno još malo topliji.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama: